20ste bellemankaart stelt ‘Temse, stripgemeente’ in de kijker

TEMSE – Temse heeft sinds 1983 grote inspanningen geleverd op het vlak van toerisme, niet in het minst inzake promotie. In het raam daarvan wordt jaarlijks een bellemankaart uitgegeven.

Gestart als eenmalig initiatief in het magische jaar 2000, kende de kaart zo’n succes (en bleek zij zo efficiënt), dat het Gemeentebestuur besloot het initiatief verder te zetten. De formule is even eenvoudig als doeltreffend: de ene zijde van de kaart stelt de belleman voor in een typisch Temses actueel kader, de keerzijde vermeldt de hoogtepunten van het toeristisch seizoen.

Temse is over heel Vlaanderen bekend als stripgemeente en dit jaar wordt een absoluut hoogtepunt, vandaar dat de strip centraal staat. Er is de viering van 75 jaar Suske en Wiske en 65 jaar Jommeke, beide jubileumalbums worden in Temse voorgesteld.

Het lopende Jommeke-verhaal in Het Nieuwsblad speelt zich af in de Scheldegemeente. Daarnaast heeft Temse nu ook zijn eigen Jommeke-warmeluchtballon en in december verschijnt de luxereuzeneditie van ‘Tazuur en Tazijn’, zeg maar: Suske en Wiske in Temse.

Begin dit jaar werd Hec Leemans, tekenaar van FC De Kampioenen, gevierd n.a.v. zijn 70ste verjaardag. Bijkomend curiosum: naar analogie met de uitgave van de brochure ‘Marc Sleen en Temse’ verschijnt binnenkort de brochure ‘Suske en Wiske en Temse’. Bovendien is er ook de 2de Grote Signeerdag, waaraan 35 striptekenaars zullen deelnemen.

De bellemankaart wordt door de belleman uitgedeeld tijdens zijn rondgangen. Zij is gratis verkrijgbaar bij de gemeentelijke diensten.

De voorzijde van de bellemankaart 2020 met belleman Bart Heynderickx en zijn stripvrienden

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *