Werken Scheldebrug: Agenten gaan verkeer regelen aan kruispunten

TEMSE – Vanaf vandaag woensdag start de volgende fase in de renovatiewerken aan de oude Scheldebrug in Temse, met onder meer de vernieuwing van het wegdek. De brug wordt afgesloten en alle verkeer moet over de nieuwe Scheldebrug, met één rijstrook per richting.

Omdat de vorige renovatiewerken heel wat verkeersoverlast hebben veroorzaakt in Temse, heeft het gemeentebestuur de toegang naar de N16 richting Bornem afgesloten ter hoogte van het viaduct (de Krijgsbaan). Om de verwachte hinder aan de kruispunten van de N16 met de Gasthuisstraat en met de Hoogkamerstraat op te vangen, zullen agenten er tijdens de spits het verkeer regelen.

De oprit wordt afgesloten met een slagboom. Tijdens de gemeenteraad februari vroeg raadslid Brigitte Caura (Tesamen) wie een code zou krijgen om de slagboom te openen. Eerder was al bekend dat die naar de hulpdiensten en chauffeurs van De Lijn ging, maar daar komen ook artsen bij die naar het ziekenhuis in Bornem moeten, zegt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Af en toe zal de politie wel controleren of de code niet door te veel mensen gebruikt wordt.”

Volgens de schepen is de afsluiting van de oprit broodnodig. Wagens die tijdens de vorige werken in de file op de N16 stonden, reden via Temse-centrum naar de oprit aan het viaduct en blokkeerden zo de gehele dorpskern. “Temse zat toen potdicht. Hulpdiensten konden amper uitrukken en bussen van De Lijn verloren een uur in Temse-centrum alleen.” (Bron: HN/Tom Nuytemans)

Vanaf vandaag is de oprit afgesloten met een slagboom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *