Lilianne Wauters wint met miniem verschil prinsverkiezing

TEMSE – In JOC De Nartist is Liliane Wauters (49) verkozen tot prins carnaval 2020. De verkiezing was een spannende strijd waarbij tegenkandidaat Glennys Goossens met miniem verschil het onderspit moest delven.

De grote zaal van het jeugdhuis was volgelopen voor, zo zou later blijken, de spannendste prinsverkiezing in jaren. Heel wat carnavalisten, ook van buiten Temse, waaronder een grote Hamse delegatie bouwden een gezellig feestje.

Het was al ruim na één uur zaterdagnacht toen Dirk Mettepenningen, voorzitter van het carnavalscomité, de winnaar bekend maakte.

“Het was een spannende strijd voor de titel met slechts vier stemmen verschil. 169 stemmen voor de verliezer, 173 stemmen voor de winnaar”, hield Mettepenningen de vele aanwezigen in spanning. Lilianne Wauters bleek uiteindelijk met miniem verschil de verkiezing te winnen. Als act bracht ze, op de muziek van ‘Ik ben een Vent…’ van Jimmy B het nummer ‘In ben Lilianne, ik hou van carnaval’. Ingezongen door Gunther Heirwegh, de zingende postbode die ook zijn stem gaf voor het het lied van Polle I, de prins van dit jaar.

Voor de carnavaliste in hart en nieren, die werkt in de nachtploeg van het sorteercentrum van BPost in Gent, is het een droom die realiteit wordt.
“Ik gaf altijd de studies van mijn kinderen de voorkeur daarom heeft het tot nu geduurd dat ik mij kandidaat stelde”. Ook had ze nog troostende woorden voor haar verliezende tegenkandidaat. “Je bent denk ik nog een pak jonger dan ik dus er komen nog kansen.”

Ook bij Nabuko Donosor, de carnavalsvereniging waar Lilianne Wauters lid van is was men in de wolken.
“Met trots mogen we zeggen dat we prins Lili 1 ( prins Temse 2020 ) onder ons midden hebben”, schreef voorzitter Kurt Smet op Facebookpagina van de groep.

Lilianne Wauters zal als Prins Lili I het carnaval in Temse regeren tijdens het weekend van 14/15 maart 2020

Meer foto’s, klik hier

Lilianne Wauters won met miniem verschil de prinsverkiezing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *