Tesamen deelde speelgoed uit als aanklacht tegen armoede

TEMSE – Voor het tweede jaar op rij organiseerde oppositiepartij Tesamen tijdens de Sinterklaasperiode een speelgoed-inzamelactie.

“We stellen vast dat de ongelijkheid in Temse zeer groot is”, aldus raadslid Brigitte Caura. “Waar sommige kinderen zeer veel speelgoed hebben, hebben anderen bijna niets. Daarom hebben we met Tesamen net als vorig jaar een grote speelgoedinzamelactie op touw gezet zodat ook kinderen van minder gegoede ouders een prettig Sinterklaasfeest kunnen beleven. Een maand lang deden we een oproep, ondermeer via de sociale media, om speelgoed te schenken. De Temsenaren lieten hun groot hart zien want opnieuw haalden we een berg speelgoed bijeen. Zolders werden leeggehaald, fietsjes opgepoetst en speelgoed waar de eigen kroost was uitgegroeid werd gul geschonken. Sommigen togen zelfs naar de winkel, dit alles om kinderen gelukkig te maken.”

Met deze actie wil Tesamen aantonen dat er heel wat armoede is in de gemeente.

“Het is niet de bedoeling dat de gemeente begint met het uitdelen van speelgoed”, stelt Caura. “Onze actie is eigenlijk een aanklacht en een wake up call dat er heel wat armoede is in Temse. En dat men daar iets aan moet doen. Niet door zelf aan liefdadigheid te doen, maar door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat men goedkoper kan wonen of goedkopere energie heeft. Op die manier zouden ouders zelf speelgoed kunnen kopen voor hun kinderen. En zolang dat niet het geval is beslisten wij om zelf de handen uit de mouwen te steken.”

Zaterdagnammidag 16 november organiseerde men  de bedeling van al dit moois. Ouders werden individueel uitgenodigd om te kiezen uit tafels vol uitgestald speelgoed.

Tesamen deelde weer speelgoed uit

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *