De Waterbus tot in Temse ? …nog niet voor morgen ?

TEMSE – Sinds juli 2017 vaart De Waterbus tussen het Steenplein in Antwerpen en Kruibeke/Hemiksem. Momenteel zijn er geen concrete plannen om de route te verlengen tot in Temse.

De gemeentebesturen van Temse en Bornem zijn al enige tijd vragende partij voor een mogelijke uitbreiding van de route. De rederij Aqualiner deed een haalbaarheidsstudie om te bekijken of men de Waterbus ook naar Temse kan brengen.

Begin dit jaar nog verklaarde burgemeester Luc De Ryck dat men op de goede weg is maar dat naast het financiële plaatje men ook de praktische kant van de zaak moet bekijken. Zo moest men testen of de Waterbus ook tijdens het hoogwatertij onder de scheldebruggen door kan varen.”

De plannen om de route van de Waterbus te verlengen tot in Temse/Bornem zijn evenwel nog niet voor morgen.

“Momenteel zijn de eerste bijkomende haltes Fort Liefkenshoek – Lillo en dit voor komende zomer, dus heel binnenkort”, klinkt het bij de Waterbus. “Voor een verlenging tot in Temse/Bornem is er nog geen vast plan of idee.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *