Afwerking nieuwe toegangen station uitgesteld tot volgend voorjaar

TEMSE – De werken van Infrabel en de NMBS voor de nieuwe ingangen naar perron twee lopen vertraging op. Onlangs startte ook de gemeente met de heraanleg van de voetpaden tussen het station en de Guido Gezelleplaats. Raadslid Bert Bauwelinck (SP-A) vroeg tijdens de laatste gemeenteraad waarom de werken voor de heraanleg nu al begonnen zijn, omdat dit langer overlast geeft.

“De luifel die bovenaan perron 2 moet geplaatst worden door Infrabel is momenteel nog in productie en kan maar pas volgend voorjaar geplaatst worden”, antwoordde schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Ook de leuningen van de trap en helling kunnen dan maar geplaatst worden. In tussentijd mogen die nieuwe ingangen naar perron 2, wegens veiligheidredenen, dan ook niet opengesteld worden. En ook bovenaan perron 2 moeten we de nodige veiligheidsmaatregelen voorzien zodat niemand naar beneden valt.”

De tunnel blijft al die tijd wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

“Omdat Infrabel momenteel niet meer aan het werk is beslisten we om onze aannemer de voetpaden al te laten heraanleggen”, aldus de schepen. “Zo zitten de twee aannemers niet in elkaars vaarwater.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *