Straathoekwerker Patrick Vermeir (62) gaat met eenmanslijst naar de verkiezingen

“Ik wil gewone burgers een stem geven in de gemeenteraad”

TEMSE – De 62-jarige straathoekwerker Patrick Vermeir gaat over enkele maanden met pensioen, maar het beloven drukke tijden te worden. Naast theater en stand-upcomedy wil hij zich bezighouden met de gemeentepolitiek. “Ik wil een spreekbuis zijn.”

Op posters langs de weg zal je Patrick Vermeir voorlopig niet zien hangen. “Daar heb ik geen budget voor. Bovendien draait de lijst niet om mij. Ik word vaak op straat aangesproken door mensen, en hun problemen en bezorgdheden wil ik kenbaar maken aan het gemeentebestuur. Ik wil de luis in de pels zijn die af en toe eens op tafel klopt.”

Patrick studeerde voor orthopedagoog maar werkt al zijn hele leven op straat. Eerst bij de stad Gent, waar hij de stadsdiensten toegankelijker probeerde maken voor mensen in armoede. De laatste jaren werkte hij in Antwerpen met daklozen en drugsverslaafden.
(lees verder onder de advertentie)

 

Mensen hebben mij altijd gefascineerd. Ik woon al bijna veertig jaar in Temse, en ook hier zijn er problemen waar mensen mij over aanspreken. Ze herkennen me aan mijn muts. Soms hebben ze gewoon nood aan een praatje, soms is er meer aan de hand. Onlangs geraakte iemand nog maar amper door de voordeur omdat het voetpad er slecht bij lag. Wanneer ik dat meld, gebeurt er niets. Dat stoort mij, en daarom wil ik in de gemeenteraad rechtstreeks dergelijke zaken kunnen aankaarten.”

“Ik wil de luis in de pels zijn die af en toe eens op tafel klopt”
Patrick Vermeir

Linkse rakker

Zaken veranderen of verwezenlijken wil Patrick niet. “Voor mij is het belangrijk dat gewone burgers een stem hebben in het gemeentebestuur. Ik verwacht dat heel wat mensen denken dat ik een linkse rakker ben, maar dat is niet zo. Daarom heb ik me ook niet gelinkt aan een bestaande partij. Ik ben onafhankelijk. Het belangrijkste vind ik dat beslissingen van onderuit genomen worden, en niet van bovenaf beslist worden. Een mooi voorbeeld vind ik IJsland: daar werden burgers geloot die de grondwet mochten herschrijven.”

700 stemmen

“Voor mij is het belangrijk dat gewone burgers een stem hebben in het gemeentebestuur”
Een zetel in de gemeenteraad halen lijkt hem voorlopig nog onrealistisch. “Daarvoor moet ik zo’n 700 stemmen halen denk ik. Mijn zoon wil van zijn zakgeld enkele A3-posters laten maken om te plakken. Wie weet helpt dat?”

Bron: HN/Mattias Goossens

 

Patrick wil niet gelinkt worden aan een partij daarom komt hij op als onafhankelijk kandidaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *