Fietsersbond herdenkt weggevallen fietspaden langs N16

TEMSE – De Fietsersbond van Temse herdacht zaterdag het wegvallen van de fietspaden langs de N16 tussen de Scheldebrug en de Doornstraat. Het was destijds de aanleiding voor de oprichting van de lokale afdeling, tien jaar later wacht die nog steeds op een oplossing.

“Bij de opening van de nieuwe Scheldebrug voerden we met 140 mensen actie om een nieuw fietspad aan te leggen”, herinnert voorzitter André Verheyen zich. “Helaas worden er door de provincie en het gewest steeds excuses bedacht om dat fietspad niet te hoeven aanleggen. Wij blijven echter aandringen op een veilig fietspad naar Sint-Niklaas.”

Sinds 2010 organiseert de Fietsersbond elke eerste zaterdag van de maand een actie, waarbij de vereniging ter plaatse onveilige fietslocaties in de kijker brengt. “Er is door de gemeente de afgelopen jaren veel geld uitgegeven aan een fietsscan om de problemen in kaart te brengen, maar dat hadden wij ook kunnen doen”, zucht Verheyen. “Wij ontdekken de gevaarlijke situaties in de praktijk en melden die, maar onze inbreng wordt niet gebruikt. We hebben de indruk dat de gemeente ons eerder een last vindt.”

“In andere gemeente gaat het schepencollege één keer per jaar samen met de Fietsersbond fietsen om de pijnpunten op te lijsten. Als we dat hier vragen is enkel de schepen van Mobiliteit aanwezig.”

Die maandelijkse acties blijven trouwens bestaan. “We ijveren nog voor een fietspad van Steendorp naar Haasdonk, een veilig fietspad aan Eigenlo en het opknappen van de fietspaden naar Tielrode en Elversele.”

Bron: HN/Matthias Goossens

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *