Aanvraag voor Brownfieldconvenant voor site steenbakkerij Steendorp

TEMSE/STEENDORP – Het gemeentebestuur gaat samen met de eigenaars van site van de steenbakkerij in Steendorp een Brownfieldconvenant aanvragen voor het gebied.

De Vlaamse Regering stimuleert de herontwikkeling van verlaten bedrijventerreinen door het afsluiten van convenanten met projectontwikkelaars. Het afsluiten van een brownfieldconvenant biedt verschillende voordelen op administratief-juridisch en financieel vlak.

“Het schepencollege besliste tot het indienen van een aanvraag tot het opstarten van onderhandelingen, om een Brownfieldconvenant voor de site Steenbakkerij Steendorp te bekomen”, aldus Groen-oppositieraadslid Raf Catthoor. “De gemeente zal hiervoor optreden als andere actor. Het eerder voorgestelde RUP, dat ging over een bedrijventerrein en woontorens, werd afgevoerd door groot volksprotest.”

Bij Brownfieldconvenanten is inspraak voor de burgers pas verplicht op het moment dat de convenant opgemaakt is.

“Maar als de convenant getekend is, zal er dan nog veel te wijzigen vallen”, hekelt Catthoor. “Tijdig inspraak voorzien zorgt voor betere en meer gedragen voorstellen, en het maakt de uitvoering achteraf vaak gemakkelijker. Zonder inspraak ontstaat er vaak achteraf veel tegenstand. Er zijn nu al geruchten dat een nieuwe bestemming het bouwen van vakantiewoningen kan zijn.”

“Het zijn de eigenaars van de steenbakkerij die het gemeentebestuur gevraagd hebben of wij hieraan willen meewerken indien zij een aanvraag zouden doen”, klinkt het bij Eddie Van der Vieren (CD&V), schepen van Ruimtelijke Ordening. “Wij moesten snel reageren omdat de aanvragen half april dienden binnen te zijn. Het schepencollege heeft zich akkoord verklaard om, samen met alle betrokken partijen zoals de provincie en het Vlaams Gewest, te willen meewerken onder strikte voorwaarden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *