Missie-animatiegroep Temse stopt met kaasavond

TEMSE – Na 35 jaar stopt de Missie-animatiegroep uit Temse met het organiseren van een kaasavond ten voordele van de missieposten in Congo en projecten in Burundi en Rwanda. Op zaterdag 3 februari 2018 vond de laatste kaasavond plaats in parochiaal centrum De Leeuwerck.

De Missie-animatiegroep gaat nu op zoek naar een andere, minder arbeidsintensieve formule om geld in te zamelen ten voordele van de missieprojecten. De leiding van de missiegroep is in handen van zuster Lucienne (Lea Heirbaut) uit Tielrode, algemeen overste van de congregatie Zusters van de H. Vincentius a Paulo. Zij was zelf meer dan 27 jaar actief als missiezuster in GEMENA (Congo) samen met medezusters en heeft daar nog contact met een missionarissen en andere ontwikkelingswerkers. De opbrengst van de laatste kaasavond ging naar een project waarbij noodtransport naar een materniteit werd voorzien voor zwangere vrouwen en baby’s in Afrika om moeder- en kindersterfte te verminderen.

De Missie-animatiegroep staat ook in verbinding met Memisa (medische missiesamenwerking) die projecten steunt om de gezondheid en ontwikkeling van de mensen in de missiegebieden te verbeteren. Zij doet nu een oproep aan iedereen tot het aanreiken van ideeën voor een ander initiatief om geld in te zamelen voor projectondersteuning van missionarissen e.a. Contact: Zuster Lucienne, Antwerpse Steenweg 101, Tielrode, tel. 03 575 51 01, lea.heirbaut@scarlet.be.

Giften kunnen verder vrijblijvend gestort worden op rek.nr. IBAN BE59 7470 0752 7126 op naam van Missie-animatiegroep.

Leden van de Missie-animatiegroep met schepenen Hugo Maes en Franky De Graeve

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *