De Sharky’s willen heilige huisjes intrappen

Carnavalsvereniging brengt tijdens doopplechtigheid ode aan overleden bellenman Gerard Vercauteren

STEENDORP – Komende zaterdag 10 februari gaat in Steendorp de eerste carnavalstoet van het nieuwe seizoen in het Waasland uit. Ook SKV de Sharky’s zijn klaar om voor eigen thuispubliek de premiére te beleven van hun nieuwe thema. Daarmee wil men voor het eerst in de voetsporen van collega carnavalsgroepen uit Aalst treden.

“Met ons thema ‘De Sharkys feesten ‘schijnheilig’ in ‘ t Vaticoan’ willen we voor het eerst anders doen dan de anderen”, schetst voorzitter Eddy Vermeulen. “De carnavalstoet van Aalst staat er om bekend dat ze graag tegen ‘heilige huisjes’ schoppen. Wel dat gaan we met onze carnavalsvereniging voor het eerst ook in het Waasland doen. Ons thema dit jaar is opgebouwd rond de paus, bischoppen en De Pauselijke Zwitserse Garde”. (in het Italiaans: Guardia Svizzera Pontificia red.), de pontificale bewakingseenheid van Vaticaanstad.”

Ook de muziek op de wagen is aangepast aan het thema.

“We lieten een aantal muzieknummers inzingen waarbij de tekst voor sommigen misschien schunnig zal klinken, en tegen de borst zal stuiten “, stelt Vermeulen. “Maar dat is eigenlijk een beetje de bedoeling.”

Tijdens de doopplechtigheid werd ook een ode gebracht aan bellenman Gerard Vercauteren die eind vorig jaar overleed. Hij was het die jaarlijks de doop van de Sharkys-wagen in goede banen leidde. Hij kreeg als eerbetoon een applaus van de aanwezige carnavalisten.

…Wordt vervolgd tijdens de eerste carnavalstoet van het Waasland, komende zaterdag vanaf 14.30 uur in Steendorp.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *