Schoolroutekaart voor de veiligste fietstrajecten

TEMSE – Op maandag 25 september werd de schoolroutekaart in Temse officieel in gefietst door de schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) en schepen van Onderwijs Geert Vandersickel (N-VA) samen met de leerlingen van het zesde leerjaar uit de Hollebeekschool en met de Fietsersbond.
De schoolroutekaart werd voorgesteld

Met deze schoolroutekaart wordt er het veiligste fietstrajecten aanbevolen en geeft ook extra info over de dode hoek, het verschil tussen fietspad of suggestiestroken, fietsstraten…..
Tevens is ze ook digitaal raadpleegbaar en zal de App je dan de veiligste weg opgeven om tot op je bestemming te komen.

Lagere schoolkinderen kunnen met deze kaart de veilige weg van huis naar school inoefenen.

Bij de overgang naar de secundaire scholen is de kaart een handig instrument om leerlingen vertrouwd te maken met een nieuwe route, grotere fietsafstanden nieuwe vrijheden,….

Voor het ontwerp van deze schoolroutekaart werkte de gemeente Temse en de scholen mee aan het voorproject Route2school. Via dit project werd er een grondige analyse gemaakt van de verkeersveiligheid op schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van leerlingen. Hiervoor werd in de eerste plaats de hulp ingeroepen van de leerlingen, maar ook ouders, leerkrachten en politie werden betrokken bij het verzamelen van deze alle informatie.

Deze schoolroutekaart kwam tot stand in samenwerking met Interwaas en de betrokken gemeentes, Provincie Oost-Vlaanderen, IMOB en Mobiel 21.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *