Nieuwe gedichtenroute als herdenking voor Gebroeders Van Raemdonck

TEMSE – Om de Gebroeders Van Raemdonck, die honderd jaar geleden sneuvelden, en andere gesneuvelde Temsenaren te herdenken, werkte het Overlegcomité Vlaamse Verenigingen van Temse (OVV Temse) een route uit van zowat 3.5 kilometer in het centrum van de gemeente, met 12 poëziepanelen, op verschillende locaties, onder de titel: ‘ Een Stem diep uit het Hart’.
Schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA) mocht de gedichtenroute officieel inluiden

De panelen staan op die in het leven van de Gebroeders een belangrijke rol gespeeld hebben.
Zowat 30 geïnteresseerden wandelden, na de officiële opening door schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA), de nieuwe gedichtenroute mee.

Centraal staan de gedichten van Frans Van Raemdonck die in zijn korte leven tussen 1910 en 1917 meer dan 100 gedichten schreef. Eerst vond hij inspiratie in de natuur, zijn geboortedorp en de Schelde. Later -beïnvloed door de oorlogssituatie- werd zijn toon eerder droef en liet het thema ‘dood’ hem niet meer los.

De route, extra uitleg en een korte historiek vind je in een wandelbrochure die speciaal werd uitgegeven (oplage 500 ex.) voor dit project dat loopt tot eind november. Die kan men ondermeer afhalen bij de Dienst Toerisme op de Markt.

Meer foto’s, klik hier

Zowat 30 geïnteresseerden kwamen de gedichtenroute inwandelen

Een gedachte over “Nieuwe gedichtenroute als herdenking voor Gebroeders Van Raemdonck”

  1. Beste
    Ik ben op zoek naar gedichten van Van Raemdonck. In het bijzonder zoek ik er die verwijzen naar de Schelde, op tocht gaan, kind en wind…
    Alvast bedankt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *