Tiende editie van de Speelkaai een groot succes.

Jury jeugdbelleman en – vrouwverkiezing kiest twee meisjes, omdat jongens er niks van terecht brachten
TEMSE – Ondanks het bewolkte weer amuseerden honderden kinderen zich zondag 7 mei te pletter tijdens de tiende editie van de Speelkaai. Een gratis reuze speelstraat, voor de gelegenheid op en rond de Markt.

Naar jaarlijkse gewoonte was er ook de verkiezing van de Jeugdbelleman en -vrouw. In afwezigheid van de Temsese belleman Gerard Vercauteren, wegens ziekte, besliste de jury dit jaar twee bellevrouwen te verkiezen. Dit om dat de deelnemende jongens er helemaal niks van terecht brachten.

Yara en Louka werden verkozen als jeugbellevrouw 2017

Louka Wauman(10) loopt school in de Vierklaver en doet aan atletiek en is lid van chiro Overal. “Ik keek al heel lang uit om deel te nemen aan deze verkiezing,” klonk het. “Ik ben dan ook fier dat ik verkozen ben.”

Ook Yara Van Damme (9) gaat naar school in de Vierklaver, is eveneens lid van de chiro en is een turnster in spe. “Het was bijzonder leuk om deel te nemen, “, vertelde ze. “en tof dat ik het komende jaar nu bellevrouw ben.”

Op het einde van de namiddag was er ook nog een optreden van De Planken. Een muziekband onder leiding van zanger Rob Teuwen, ooit nog te zien als personage Billy in FC De Kampioenen.

 

Meer foto’s, klik hier

De Kasteelstraat was omgevormd tot ‘zandkasteel’-straat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *