Steendorp en Tielrode trekken carnaval in groot-Temse op gang

Ook dit jaar organiseert uw favoriete webkrant de Verkiezing van de Leukste Carnavalsselfie
TIELRODE/STEENDORP – Komende zaterdag mag men in Steendorp het carnaval van groot-Temse aftrappen . Zondag is het de beurt aan Tielrode. Na een jaar stilte zal daar opnieuw een stoet door de centrumstraten trekken.
Gregy de Lamper 2017
Prins Gregy I

“Op vrijdag 24 februari starten wij in Steendorp traditioneel met onze kindercarnavalstoet”, aldus Marc Ost, voorzitter van Orde van de Baksteen. “Bij goed weer zal Reus Keizer Karel I de stoet van op de eerste rij meemaken. Ook Reus Mie Matsjoefel zal aan deze stoet deelnemen.
Zaterdag trekt dan weer de carnavalstoet door Steendorp met start in de Warandestraat en ontbinding aan het Dorpsplein. Op maandag 27 februari zorgen wij dan weer voor de derde leeftijd. In de namiddag organiseert het Carnavalcomité ism WZC Blauwhof een optreden van Paul Bruna.
Op dinsdag is er traditioneel “In Memoriam Carnaval Steendorp 2017′ Met om 16 u.de Matsoefelenommegaunk gevolgd door de verbranding van de Kos & Kloter.”

Kaylee Van Noten 2017
In Tielrode is Prinses Kaylee I baas van het carnaval

Ook in Tielrode worden dit jaar de zotskappen weer opgezet. Na een jaar carnavalsstilte organiseert het nieuwe carnavalscomité Orde van ’t Veir een carnavalstoet. Na de kindercarnavalsstoet op vrijdag in een organisatie van de gesubsidieerde basisschool en met medewerking van carnavalsvereniging de Sharky’s organiseert men op zaterdagnamiddag kindercarnaval in café The Ranch in de Ruisstraat gevolgd ’s avonds door een carnavalsbal.
Zondag brengt men, om 13u. een bezoek aan huize Vincent waarna om 15u. de stoet vertrekt ter hoogte van café Breughel op Cauwerburg. Maandagavond om 22u. is er de popverbranding op het kerkplein en de Verkiezing van de best verkleden in café De Kroon.

Net zoals de voorbije jaren organisseert uw favoriete webkrant weer de Verkiezing van de Leukste Carnavalsselfie. De Verkiezing staat open voor iedereen zolang er maar een link is met carnaval in groot-Temse.

Meer info over Steendorp carnaval, klik hier
Meer info over Tielrode carnaval: Op Facebook via ‘Orde van ’t Veir’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *