Tekenaar Patrick Cornelis realiseert stripproject over zombies en magie

Project financieel steunen kan via crowdfunding
TEMSE – In samenwerking met Culturele Vereniging Spirit realiseerde tekenaar Patrick Cornelis een gloednieuw stripproject: ‘Virus’. Het eerste verhaal Primaire Infectie’ is een ‘graphic novel’ van 80 bladzijden over zombies én magie. Het project kwam tot stand dankzij crowdfunding.

Primaire Infectie is het apocalyptische verhaal van een groep heksen op weg naar het verboden koninkrijk. Ze brengen een virale entiteit die elk levend wezen op aarde veranderd in een vleesetend schepsel.

Een graphic novel is een kleiner compacter formaat dan een klassieke strip. De strip is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels en Frans.

Hier kan u een promotievideo over het project bekijken:

Patrick Cornelis is zelfstandig grafisch ontwerper van beroep en fan van alles wat met Amerikaanse comics te maken heeft.
“Horror en science-fiction zijn mijn stokpaardjes en David Finch mijn idool”, stelt de tekenaar. “Ik ben al heel mijn leven bezig geweest met tekenen. Door de jaren heen heb ik verschillende stripprojecten opgestart maar die telkens terug in de koelkast gestoken omdat ik ofwel niet meer tevreden was van mijn werk ofwel het verhaal me niet meer boeide of gewoon niet goed zat.”Patrick_Cornelis_Markt 2017

Ondertussen zijn er plannen voor een vervolg, als de verkoop van Virus het toelaat.

De verhaallijn is er al, ze moet enkel nog uitgewerkt worden. Met deze eerste 80 pagina’s scheren we nog maar over het topje van de ijsberg van wat er allemaal staat te gebeuren. Als mijn project gesmaakt wordt bij het grote publiek, kan dit uitgroeien tot een heuse reeks.”

Het project werd mogelijk door middel van crowdfunding via de site sandawe.com. Sandawe is een traditionele uitgeverij, behalve dat de gebruikers betrokken zijn bij de financiering van projecten door middel van crowdfunding.

Wie Patrick Cornelis zijn project financieel wil steunen kan via deze link meer info krijgen.

Meer foto’s van de voorstelling van de strip, klik hier

Voorstelling strip Primaire Infectie 2017_et
Tekenaar Patrick Cornelis (achteraan rechts) was al als tiener gefascineerd door horror

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *