Oxfam Wereldwinkel organiseert infoavond over TTIP handelsverdrag.

Professor Ferdi De Ville over TTIP op 10 november in Temse

oxfam-2016Komt het er of komt het er niet, en onder welke vorm?
Natuurlijk bedoelen we het TTIP, het nieuwe handelsverdrag tussen Europa en Amerika. Na de hele heisa rond CETA wordt dit de volgende kopzorg van menige regering. Er wordt wat geheimzinnig over gedaan maar het zal wel grote gevolgen hebben voor tewerkstelling, handel, prijzen, reglementen en veel meer. Ook de Derde Wereld kijkt argwanend toe. Aan de zijlijn weliswaar want zij zijn geen betrokken partij.

Vele gemeenten en streken hebben zich reeds TTIP-vrij verklaard. Massa’s artikels zijn gepubliceerd en duizenden mensen namen deel aan manifestaties in tal van Europese steden. Er staat veel op het spel. Maar heb je zicht op het hele verhaal?

ferdi-de-ville-2016
professor Ferdi de Ville ((C) www.mo.be)

Oxfam Wereldwinkel Temse heeft daarom professor Ferdi De Ville uitgenodigd. Hij is professor Europese Politiek aan de UGent en een internationale autoriteit op het vlak van wereldhandel. Hij kent dit TTIP-dossier door en door. Hij komt erover praten in de zaal van het gemeentehuis op de markt in Temse op donderdag 10 november te 20 uur. Vragen achteraf zijn welkom, er zijn wereldwinkeldrankjes beschikbaar, de toegang is gratis. ACV, ABVV en CM, 11.11.11, Amnesty nodigen mee uit op deze belangrijke info-avond. Meer info: theo.baeke@telenet.be

Meer info over het TTIP, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *