Afsluiter van het cultureel seizoen met proevertjes voor het nieuwe

TEMSE – Op vrijdag 27 mei organiseerde het Cultuurcentrum de traditionele afsluiter van het cultureel seizoen. Theaterzaal Roxy was bijna volledig volgelopen.

“Het is ondertussen een vertrouwd concept, waarbij wij onze vaste abonnees op deze avond in de watten leggen”, aldus schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA) “Deze seizoensafsluiter is een culturele proeverij waarbij de aanwezigen in een notendop te horen krijgen wat het nieuwe cultuurseizoen 2016/2017 allemaal te bieden heeft. Wij bleven deze avond ook niet enkel in de theaterzaal Roxy, maar we gingen op stap doorheen Temse om feestelijk te eindigen in de feestzaal van het gemeentehuis”.

De gasten maakten in de Roxy onmiddellijk kennis met de sympathieke Gentse Jazz zangeres Sabijn.
“Zij is in onze cultuurprogramma geboekt voor een aperitiefconcert in oktober 2016”, weet de schepen.
.
Nadien was er het welkomstwoord door Lieve Truyman zelf die het nieuwe logo van het cultuurcentrum voorstelde en eveneens een toelichting gaf over de uitbreiding en verbouwingswerking van de theaterzaal Roxy. De gemeente kocht het voormalig café Monty naast de theaterzaal om dit om te vormen tot ruimte voor vorming en cursussen en extra accomodatie voor de artiesten.
“Deze werken starten in juni 2016 en de grote verbouwingwerken zullen klaar zijn tegen half november 2016. Hierdoor is het Cultuurcentrum genoodzaakt om de vleugels te spreiden en tijdelijk andere oorden op te zoeken om cultuur te kunnen blijven aanbieden”.

Vervolgens lichtte cultuurfunctionaris Linda Van Buynder het nieuwe programma toe.

Daarna was er een toonmoment met La Guardia Flameca, zij brengen meer dan uitsluitend een dansvoorstelling. In maart 2017 brengen zij een heus komisch drama op de planken.

Daarna was het tijd om de benen te strekken en naar de DACCA-site te wandelen. waar er kennis gemaakt werd met twee korte toonmomenten van Shakespear 400. De toneelvereniging Code uit Elversele maakt gebruik van de komedietechnieken die Shakespeare gebruikte in zijn 14 komedies. De volledige voorstelling is te bewonderen in december 2016.

Op de markt van Temse werden de ruim 200 aanwezigen opgewacht door Mister Casca – Hij gaf een proevertje van zijn one-men-show met straatanimatie en circusacts.

De laatste culturele halte was in de feestzaal van het gemeenthuis. Daar kon iedereen kennismaken met de a capella groep D-BASE Under Controle.

D-Base is een oer Vlaamse vocale groep met een show die gepaard gaat met muziek, comedy en ambiance.
Zij hebben van hun shows een Belgisch exportproduct gemaakt. In Nederland kunnen zij al jarenlang genieten van vooraanstaande plaatsen op festivals en speelden zij een reeks grote cultuurcentra plat met de show die zij ons volgend jaar in februari zullen brengen. Zij werden 8ste tijdens The Sing Off, een Nederlandse versie van de Amerikaanse A-Capella show, waaraan 140 groepen deelnamen.

In 2015 stond deze groep al op het podium in de Roxy en nu waren zij te gast op de seizoensafsluiter. “Wij willen ons publiek opnieuw de kans geven om kennis te maken met deze sympathieke mannen en hun prachtige stemmen. In Februari 2017 kan men van de volledige show genieten”, weet schepen Truyman.

Meer foto’s, klik hier

Afskuiter Cultureel seizoen 2015-2016
Mister Casca gaf op de Markt een proevertje van zijn One-Men-Show

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *