Nick De Clercq vertrekt en geeft regenboogfakkel door

Nick 2015_et_dubbel_ok Nick De Clercq (N-VA) stapt om beroepsredenen uit de gemeenteraad van  Temse. Zijn plaats werd maandagavond ingenomen door Cleo Callens, eerste  opvolger op de N-VA-lijst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Zij wil blijven  inzetten op het holebibeleid.

Alle schepenen en gemeenteraadsleden van N-VA droegen afgelopen maandag tijdens de gemeenteraadszitting een regenboogbadge, terwijl Nick De Clercq en Cleo Callens voor de start van de vergadering hun hand de regenboogkleuren gaven.
Nick De Clercq, zelf homo, zette zich in voor holebi’s en zorgde er vorig jaar voor dat de gemeente een regenboogvlag kocht. Pijnlijk was wel dat de vlag werd weggemoffeld en in het jeugdhuis kwam te hangen. ‘Volgende maand hangt de vlag aan de kaai: een grote stap voorwaarts en vooral een signaal dat iedereen welkom is in Temse’, stelt Nick De Clercq tevreden vast.
‘Ik beloof het werk van Nick voort te zetten’, zegt Cleo Callens. ‘Mijn zus is lesbienne dus ik ben zelf ook vertrouwd met het thema’, vertelde de vrouw voor de start van de gemeenteraad. Even later veegde ze haar handen weer schoon voor het afleggen van de eed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *