Particulier afsteken van vuurwerk in gans de provincie Oost-Vlaanderen verboden tijdens de overgang van oud naar nieuw

TEMSE – Nadat eerder al het lokaal bestuur besliste om afsteken van vuurwerk, tijdens de oudejaars – en nieuwjaarsperiode, te verbieden heeft nu ook provinciegouverneur Carina Van Cauter beslist om het particulier afsteken van vuurwerk in de ganse provincie aan banden te leggen.

“Het KMI voorspelt momenteel tijdens de oudejaarsperiode windstoten van minimum 55 tot maximum 75 km/u. Het is in deze weersomstandigheden erg gevaarlijk om vuurwerk af te steken, zeker als je daar niet voor opgeleid bent”, stelt de gouverneur. “Na overleg met de burgemeesters en de veiligheidsdisciplines hebben we beslist om een verbod af te kondigen voor het particulier afsteken van vuurwerk vanaf vandaag, 29 december 2023, tot 2 januari 2024 op het grondgebied van Oost-Vlaanderen. Ook in het bezit zijn van vuurwerk op het openbaar domein door particulieren is in deze periode verboden.

Professioneel ingericht vuurwerk wordt niet gevat door dit verbod. De sector hanteert een strikt veiligheidskader, waardoor er op het moment zelf nog beslist kan worden om het vuurwerk niet te laten plaatsvinden als de (weers)omstandigheden het niet toelaten. Ik wens alle Oost-Vlamingen een veilig en feestelijk eindejaar.”

De voorbije dagen waren er ’s avonds in Temse centrum regelmatig knallen te horen, vooral in de buurt van De Zaat, de Markt, wijk ’t Foort en de St-Jorisstraat. Controle hierop doen is bij zonder moeilijk omdat de daders op heterdaad betrapt moeten worden. Ze riskeren wel een GAS-boete van 350 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *