Derde editie van de Streekproductenbeurs in de feestzaal van het gemeentehuis

TEMSE – Komende zondag 12 november kan men, dankzij Confrérie Gouden Sleutel, kennismaken met lekkernijen en nieuwigheden van eigen bodem. De derde editie van de succesvolle Streekproductenbeurs vindt plaats in het Gemeentehuis op de Markt van 13 tot 17 uur.

Confrérie Gouden Sleutel werd in 2017 opgericht door de vereniging Toerisme Temse (V.V.V.) en zet zich in voor de promotie van lokale producten en producenten uit Temse.

In 2018 kwam Confrérie Gouden Sleutel met een nieuw initiatief: een Streekproductenbeurs. De beurs was meteen een succes en kreeg 400 bezoekers van binnen en buiten Temse over de vloer. De tweede editie in 2019 lokte meer dan 600 fijnproevers. Door het succes kon een derde editie niet uitblijven. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten. Nu de omstandigheden weer gunstiger zijn, zet Confrérie Gouden Sleutel opnieuw lokale producten en producenten uit Temse in de kijker.

Voor elk wat wils

Tijdens de de Streekproductenbeurs verwennen lokale handelaars bezoekers met allerlei proevertjes. Vallen ze in de smaak, dan kan je hun verse, ambachtelijke producten kopen. Er is voor ieder wat wils: van zoetigheden zoals confituren, koekjes, honing, pralines, ijsjes, vlaai, dessertjes… tot hartige lekkernijen zoals unieke kazen, hoeveproducten, brood, fijne vleeswaren, streekbieren en streekgerechten zoals paling in ’t groen, dé specialiteit van Temse.

Naast al dat lekkers zie je ook acht kunstenaars van Temse aan het werk. Ze demonstreren hoe ze ambachtelijke kaarsen, houtgedraaide objecten, natuurlijke zepen en verzorgingsproducten en handgemaakte kaarten maken.

De feestzaal in het Gemeentehuis kan je bereiken via de trappen op de Markt en via de lift als je de ingang langs de K. Wautersstraat neemt.

Ook in 2019 was er een Streekproductenbeurs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *