Orde van de Baksteen mocht carnavalsseizoen aftrappen

Afgelopen weekend werd het carnavalsseizoen in groot-Temse afgetrapt. Het comité Orde van de Baksteen in Steendorp organiseerde vrijdag kindercarnaval en pakte zaterdag uit met een kleine maar fijne cavalcade met 23 groepen. Naar goede gewoonte vooral groepen uit eigen gemeente.

Het carnavalscomité mocht na bellenman Bart Heynderickx en de Steendorpse reuzen de stoet openen met prinses Maryse en gevolg op de prinsenwagen. De Dolle Mina’s, de groep waar de carnavalsprinses toe behoord, nam plaats net achter het comité.

Schommelende carnavalisten

Naast de grote groepen liepen er ook weer drie zogenaamde ‘losse groepen‘ mee in de stoet waaronder de De Gaschrederiken Awa. Zij dreven de spot met Fiberklaar met hun thema ‘Ligt d’r nog giene blauwe veur au deur?’. Dit omdat vele straten in Steendorp de voorbije maanden een hele tijd opgebroken lagen.

De blikvangers van de cavalcade waren zeker KV De Sharky’s uit Tielrode en de jubilerende Nabukodonosor. Zij kozen respectievelijk voor een zeethema en een junglethema. Naar goede gewoonte zaten er bij de Nabuko’s heel wat schommelende carnavalisten op de praalwagen, De voorbije jaren toch wel het handelsmerk van de Bazelse groep.

Jubileumstoet

Morgen maandag wordt het carnaval in Steendorp afgesloten met ondermeer de Matjoefelommegaunk en de Klos en Kloter Verbranding op de terreinen van het scoutslokaal.

En nog is het carnaval in Steendorp voor dit jaar nog niet gedaan. Omdat het carnaval in Steendorp 44 jaar bestaan en reus Keizer Karel 11 kaarsjes mag uitblazen, staat er op zaterdag 10 juni nog een jubileumstoet op het programma.

Meer foto’s, klik hier

De Gaschrederiken Awa staken de draak met de werken van Fiberklaar
De Sharky’s (boven) en Nabukodonosor (onder) waren de blikvangers van de stoet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *