PUBLI-REDACTIONEEL – Bistro De Zaatman is opnieuw doorlopend open

Nieuwe zaakvoerders Mathias en Ivan luisteren naar de wensen van de klant

TEMSE – Op 1 februari opende Bistro De Zaatman na een winterpauze opnieuw de deuren. De nieuwe zaakvoerders Mathias Verhoeven en Ivan Glassée gaan voor kwaliteit en klantvriendelijkheid met de grote ‘K’.

De horecazaak op de site de Zaat met een uniek uitzicht op de Schelde, is ‘the place to be’ in Temse en de ruime regio. Goed nieuws: De Zaatman is voortaan elke dag, behalve op sluitingsdag dinsdag, doorlopend open.

“Het punt waar we echt naar streven is de versheid van de gerecht. Dat staat met stip op nummer één bij ons”
Mathias Verhoeven


“Na onze winterbreak, naar aanleiding van de energiecrisis, opende we inderdaad op 1 februari opnieuw de deuren van onze zaak”, vertelt Mathias Verhoeven.
Samen met chef Ivan Glassée is hij voortaan mede-zaakvoerder en het kloppend hart van de unieke bistro op de voormalige Boelwerfterreinen.

En men had meteen al goed nieuws te melden.
(lees verder onder foto)

Geven wat de klanten willen”

“Bistro De Zaatman is voortaan doorlopend open, tijdens weekdagen, behalve op dinsdag onze sluitingsdag, vanaf 12 uur en op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen vanaf 9.30 uur” glundert Ivan Glassé. “We hanteren dus geen ‘service coupe’ meer. De klanten zijn ook ’s namiddags opnieuw welkom voor bijvoorbeeld een koffie met pannenkoek of een wafel. Daarbij willen we binnenkort ook meer desserts op de kaart plaatsen.”

“We kregen al heel wat positieve feedback omdat we opnieuw doorlopend open zijn”, stelt Mathias. “Vele klanten zijn superblij, want qua locatie zitten we hier echt wel super. Hier geen kademuur waar men op kijkt, het uitzicht van in de zaak of van op ons terras mogen we toch fenomenaal noemen met het wijdse zicht op de Schelde, de Scheldebrug en de oude Boelwerfkraan.”

Vanaf heden kunnen Temsenaars, toeristen en passanten dus opnieuw een ganse dag terecht in de Zaatman om te genieten met zicht op het water.
(lees verder onder foto)

Tegen de zomer wordt ook het terras ‘aangekleed’

“Wat we ook willen proberen is meer naar de klanten toe werken’, vertelt Verhoeven. “Geven wat de klanten zelf willen. Als men een suggestie heeft om een bepaald gerecht op de kaart te zetten, willen we daarnaar luisteren en dat dat dan ook toevoegen op onze kaart. We willen het onze klanten echt naar de zin maken. Zo willen we ook de mensen die tussen 14.30 en 17 uur iets willen komen drinken in de zaak of op ons terras in de watten leggen. En daarbij genieten van een dessert of een tapasschotel bijvoorbeeld.”

De ‘à la carte’-kaart bevat nog dezelfde gerechten als voor de winterbreak maar tegen de zomer wil men één en ander toevoegen.

“De huidige gerechten blijven op de kaart maar tegen de zomer willen we een aantal simpele en snelle gerechten toevoegen”, klinkt het. “Zoals meer fingerfood, ribbetjes en meerdere salades. De zogenaamde snelle happen waarbij men snel kan komen eten.”

“Versheid van de gerechten”

“Net zoals vroeger blijven ook onze ontbijten een grote troef”, vertellen de zaakvoerders. “Ook daar pakken we opnieuw mee uit op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen van 9.30 uur tot 12 uur. Dan serveren we twee soorten ontbijt: een klein ontbijt (23.50) en luxe ontbijt (29.50) met warme dranken inclusief. Daarbij kan men ook een drankenpakket nemen ter waarde van 9.00 euro voor een cava en een glas vers fruitsap.” (lees verder onder de foto)

“We gaan met onze kaart seizoensgebonden maar naast bijvoorbeeld onze ontbijten kan men voor veel lekkere gerechten terecht bij de Zaatman. Zo kan men sinds kort ook een kreeftenmenu reserveren.

“De dag zelf bestellen wij dan een levende kreeft bij onze visleverancier, die dagverse kreeft verwerken we dan in een 4-gangenmenu met achteraf ook een dessert, ter waarde van 75 euro. Omdat het kreeftenmenu nieuw is op de kaart moet dit wel steeds gereserveerd worden”, stellen de uitbaters.

“Want het punt waar we echt naar streven is versheid van de gerechten, dat staat met stip op nummer één bij ons. Naast het uitzicht en het dresseren van de gerechten, het moet een plezier zijn om onze gerechten voorgeschoteld te krijgen alleen al voor het mooie plaatje.”


Mathias Verhoeven is bij de Zaatman veranwoordelijk voor de zaal en Ivan Glassée is chef in de keuken. Zij hebben vanaf heden dus samen de touwtjes in handen.

“Ivan is dan ook een topchef met heel veel ervaring in de Waaslandse horeca”, vertelt Mathias. “Hij kan alles maar één van zijn specialiteiten zijn de sauzen. Onze klanten zullen dat beamen. We hebben bijvoorbeeld een ‘Pasta Zaatman’ met zeevruchten, gamba’s en mosseltjes en steeds vertellen klanten hoe superlekker de saus is.”

Bistro de Zaatman serveert ook een seizoensgebonden maandmenu voor 49 euro.

De nieuwe zaakvoerders Ivan Glassée (l) en Mathias Verhoeven (r) luisteren naar de wensen van de klant

“Inspiratie met hulp van de klant”

“Het maandmenu is ook aangepast aan de klant. Zo is er voor vegetariërs bijvoorbeeld carpaccio met rode biet en als hoofdgerecht een cannelloni. Wie het wat simpeler wil kan kaaskroketten met varkenswangetjes bestellen. Wie het wat culinairder wil kan St-Jacobsvruchten met lamsfilet of Skrei nemen. Daarna kan men ook nog kiezen tussen een Irisch Coffee of een Dame Blanche. Dat is ook een goede troef waarbij we voor elk wat wils serveren.”

Vanaf maart wil men ook een lunchmenu op de kaart zetten.

“Waarbij we vragen aan de gasten wat ze willen als lunchmenu. Zo kunnen klanten hun voorkeur kwijt waarbij we dan het gevraagde gerecht de daaropvolgende week in het lunchmenu opnemen. . Als naar bepaalde gerechten regelmatig gevraagd wordt maken we daar met plezier een lunchmenu van. En zo krijgen ook wij inspiratie met de hulp van onze klanten.”

Momenteel oogt het terras nog kaal maar tegen de zomer wordt dat opnieuw aangekleed en krijgt het een make-over.

“Er komen bloembakken, nieuwe parasols en dergelijke zodat het een plezier is om op ons terras te vertoeven en te genieten.”

De Zaatman ligt ook in het episch centrum van de Boelwerfwandeling, een initiatief van de Erfgoedvereniging Op Stoapel. Waarbij men een wandeling van zowat twee kilometer kan maken op de site van de voormalige scheepswerf met op enkele ankerpunten foto’s en info over de geschiedenis van de werf. Flyers over de wandeling zijn beschikbaar in De Zaatman.

“En tijdens – of na de wandeling – kan men altijd komen genieten van een drankje en/of een hapje of iets meer in onze zaak of op het terras. We verwelkomen iedereen met open armen,” besluiten de zaakvoerders.

Bistro De Zaatman
George Van Damme plein 6, Temse
tel.: 03 711 28 51

Meer info, klik hier

Bistro De Zaatman ligt in het episch centrum van de site van de voormalige scheepswerf
aan de oever van de Schelde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *