Afsluiten zijstraten N16 uitgesteld

TEMSE – De afsluiting van twee zijstraten van de N16 is uitgesteld. Bij het activeren van de nieuwe lichtenregeling op het kruispunt met de Hoogkamerstraat zijn er onverwachte problemen opgedoken.

Begin december meldde Wegen & Verkeer (AWV) dat men de nieuwe portieken voor verkeerslichten zouden plaatsen en vanaf 14 december ook een nieuwe lichtenregeling zouden programmeren op het kruispunt van de N16 en de Hoogkamerstraat. Nu is men op onverwachte problemen gestoten. Doordat de nieuwe lichtenregeling nog niiet geactiveerd is zal men tot zolang ook de geplande afsluiting van twee zijstraten van de N16 niet uitvoeren.

Inspelen op verkeersdrukte

“De nieuwe regeling is een regeling van de nieuwste generatie die nu op een aantal kruispunten in Vlaanderen wordt uitgerold”, stelt Wegen & Verkeer. “Het gaat om zogenaamde i-VRI’s (intelligente verkeerslichtenregelingen). Dat laat verkeerslichten toe te communiceren met voertuigen en fietsers, waardoor het verkeerslicht ‘weet’ hoeveel en welk verkeer zich aandient en dan ook veel dynamischer kan inspelen op de verkeersdrukte.”

“Bij het installeren van dit nieuwe systeem zijn afgelopen week problemen opgedoken die de verkeerslichten niet toelieten optimaal te werken. Het bedrijf dat deze regelingen programmeert maakt nu eerst een grondige scan van de mogelijke ‘bugs’ voordat we de regeling opnieuw willen inladen. De prognose is dat we in de loop van januari de lichtenregeling kunnen aanpassen.”

Afsluiting zijstraten N16 uitgesteld

“Het in dienst nemen van de nieuwe lichteninstallatie was een voorwaarde om de aansluitingen van de Laagstraat en de Secretaris-Generaal Boereboomstraat op de Gewestweg (N16) af te sluiten.

“De nieuwe regeling moet de toename van het verkeer door deze afsluitingen immers maximaal opvangen”, klinkt het. “Omdat we verkeersproblemen willen vermijden zullen we dan ook wachten met het afsluiten van de zijstraten tot de nieuwe regeling in dienst is. De precieze timing hangt af van dat laatste maar de afsluiting zou in de loop van januari moeten kunnen plaats vinden.”

AWV zal de impact van deze afsluitingen monitoren gedurende minimum 6 maanden zodat de effectiviteit van de maatregel kan geëvalueerd worden en er eventueel bijsturingen gedaan kunnen worden.

Ook het kruispunt met de Laagstraat wordt voorlopig niet afgesloten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *