Fototentoonstelling ‘Mendeljev’ van fotoclub After4 tot 6 november in het Molenhuis

TEMSE – Dit en volgend weekend kan men in het Molenhuis op de Wilfordkaai de fototentoonstelling ‘Mendeljev’ van fotoclub After4 gaan bekijken. De leden gingen creatief aan de slag en maakten foto’s met een link met de gelijknamige tabel.

After4 is een gemengde groep van enthousiaste mensen die aan fotografie doen.

Verschillenden onder hen hebben ofwel een aantal modules digitale fotografie of academie gevolgd en velen schrijven zich nog in voor verschillende disciplines in de fotografie. Ieder jaar in november organiseren ze een fototentoonstelling in het Molenhuis van De Watermolen.

After4 twee weekends in het Molenhuis

Magisch gebeuren

Dit jaar zijn de foto’s gebaseerd op de elementen uit de tabel van Mendeljev. Elke fotograaf koos een verschillend element uit de tabel en maakt hiermee eerst een moodboard over zijn of haar element. Daarmee ging men aan de slag voor het maken van de foto’s. Van iedere fotograaf worden twee werken tentoongesteld.

“De proefafdrukken zijn altijd spannend”, vertelde voorzitster Rita Bredael tijdens de officiële opening. “Foto’s beoordelen, elkaar helpen en raad geven. Maar het moment dat de foto’s ophangen is voor ons altijd een magisch gebeuren. Er is ook dit jaar door iedereen weer hard gewerkt om deze tentoonstelling te organiseren.”

“Ik wil ook een speciaal dankwoord richten aan de directeur van de school in Temse-Velle. Dit om de chemieklas te mogen gebruiken voor onze groepsfoto. De foto is genomen door Marleen Hiels die er heel wat werk in stak. Iedereen op het zelfde moment samenbrengen hiervoor dat lukt nooit. De foto is dan ook op verschillende momenten genomen. Marleen heeft daarna alles knap samengebracht.”

Er was heel wat belangstelling voor de officiële opening

Ook dit jaar is er weer een bezoekerswedstrijd.

Echte kunstwerken

“Onze jaarlijkse bezoekerswedstrijd is weer een zoekertje om de verschillende knipsels uit de foto’s van 18 verschillende elementen te halen”, klinkt het bij de voorzitster. “Naast de wedstrijd is er, naast de tentoonstellingsruimte, ook het After 4 café waar men kan genieten van een drankje en waar een powerpointpresentatie loopt met foto’s van het voorbije jaar.”


Schepen Lieve Truyman kwam in naam van het lokaal bestuur de tentoonstelling officieel openen.

“Toen ik de uitnodiging voor deze fototentoonstelling in mijn mailbox kreeg dacht ik bij mezelf Mendeljev ? tof, hoe gaat men daar mee aan de slag gaan”, stelde Lieve Truyman (N-VA). “Maar de fotoclub kennende gingen ze daar heel creatief mee om. Zij nemen niet zomaar foto’s, zij zorgen ervoor dat de foto’s op een andere manier belicht worden. Zodat bepaalde zaken in de verf worden gezet. Ze maken er eigenlijk echte kunstwerken van.”

Fototentoonstelling Mendeljev:

van 29 oktober tot 6 november
Zaterdag 14 – 20 u., zondag 10-18 u.
Het Molenhuis Wilfordkaai 23A

De leden van After4 samen met schepen Lieve Truyman
18 leden van de fotoclub stellen elk twee foto’s tentoon
De leden van After4 in de chemieklas van basisschool Temse-Velle

Een gedachte over “Fototentoonstelling ‘Mendeljev’ van fotoclub After4 tot 6 november in het Molenhuis”

 1. Hallo Kurt,
  Bedankt voor het mooie artikel en de foto’s.
  Een klein foutje, de klas is niet Temse Velle
  Maar de rijksschool in de Theo de Decker laan
  Verder een Dikke pluim
  Mvg
  Rudy Bredael

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *