Politie ontmantelt voor tweede maal op twee jaar tijd grote cannabisplantage in loods: “Het is dweilen met de kraan open”

TEMSE – Speurders van de lokale politie Temse/Kruibeke vielen dinsdagochtend binnen in een garagebedrijf in de Philemon Haumanstraat in het centrum van Temse. Daar troffen ze een professionele cannabisplantage aan met oogstrijpe planten. Opmerkelijk: ook twee jaar geleden werd daar een plantage ontdekt.

De plantage die dinsdag werd ontdekt in de Philemon Haumanstraat bevond zich in een voormalige garage. Het is trouwens niet de eerste keer dat het pand daarvoor dienst doet. Eind augustus 2020 werd er al eens een plantage van zo’n 2.000 planten aangetroffen. Dit keer ging het om een zo’n 1.500 planten.

Geen toevalstreffers

Dat een drugsbende een pand uitkiest waar al eens een plantage werd ontmanteld, is wel erg uitzonderlijk. “Het is ook voor ons wel opmerkelijk”, zegt korpschef Wim Pieteraerens. “Maar tegenwoordig zien we overal plantages opduiken. Dat gaat van een loods tot een netjes onderhouden woning zoals vorige week nog in Tielrode. Er is nu eenmaal veel geld mee te verdienen.”

De ontmanteling van de plantages zijn resultaat van intensief speurwerk van de eigen recherche. “Het zijn geen toevalstreffers”, benadrukt hij. “Er is op beide dossiers hard gewerkt door onze mensen.” Een verband tussen de plantage in Temse en Tielrode zou er niet zijn.

Twee verdachten

De speurders beseffen echter ook dat er voor elke ontdekte plantage wellicht nog tal van andere zijn die onder de radar blijven.

“In die zin het is dweilen met de kraan open”, klinkt het. “We kunnen alleen maar ons uiterste best doen om het die bendes zo moeilijk mogelijk te maken.”

De civiele bescherming kwam ter plaatse om alles te vernietigen. Twee verdachten konden reeds worden geïdentificeerd en gearresteerd. Zij worden woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Ook in 2020 werd in dezelfde loods een plantage ontmanteld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *