Temse heeft nu ook zijn ‘Orde van de Strip’

TEMSE – Naar aanleiding van zijn afscheid van de politiek is burgemeester Luc De Ryck door verscheidene instanties en verenigingen gevierd, zo ook door de Culturele Vereniging Spirit.

Als blijk van erkentelijkheid voor zijn bijdrage tot ‘Temse, stripgemeente’ en Spirits muzikale initiatieven werd de (intussen) ereburgemeester onlangs gehuldigd. Burgemeester Hugo Maes fungeerde als gastheer en stelde tegelijk de Orde van de Strip voor.

Temse heeft faam verworven als stripgemeente, resultaat van de samenwerking tussen Spirit en het Gemeentebestuur. De oprichting van de Orde van de Strip is daarvan het gevolg.

Burgemeester Hugo Maes stelde op zaterdag 25 juni de Orde voor en reikte het daaraan verbonden symbool – een Suske en Wiske-beeldje – uit.

De eerste exemplaren gingen naar de grondleggers en architecten van ‘Temse, stripgemeente’: Raoul De Graeve en Luc De Ryck. Zij kregen er tegelijk de eretitel van ‘eredeken van de Orde’ bij. Alle bestuursleden van Spirit werden in de Orde opgenomen, evenals Luk Martens, de tekenaar van de Temsese strips ‘Fretalop’, ‘Verminkte vleugels’ (geschiedenis gebroeders Van Raemdonck) en de H. Amelberga.

De Orde van de Strip is de derde Orde in Temse. Zij volgt in het spoor van de Orde van de Kaailopers (voor personen met een uitzonderlijke verdienste voor carnaval) en de Orde van den Bruine (voor personen die een wezenlijke rol hebben gespeeld in de totstandkoming van de beeldengroep De Kaailopers van Valeer Peirsman).

Verscheidene Temsenaars zijn bovendien lid van de Orde van de Wase Raap, zeg maar: de Toeristische adel van het Waasland.

Eén Temsenaar is lid van alle voormelde Ordes: ereburgemeester Luc De Ryck.

De bestuursleden van Spirit samen met burgemeester Hugo Maes en ereburgemeester Luc De Ryck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *