Koninklijke Oudheidkundige kring schonk lindeboom aan de gemeente

TEMSE Aan het Frans Boelplein naast AC De Zaat werd een lindeboom ingehuldigd geschonken aan Temse door de Koninklijke Oudheidkundige Kring Land van Waas (KOKW). Dit naar aanleiding van de vieringen rond de stichting van de parochie en de Heilige Amelberga.

“De toestemming van de gemeente om hier een lindeboom te mogen planten is een sterke symbolische geste van Wase verbondenheid”, aldus Chris De Beer, voorzitter van de KOKW. “Die Wase verbondenheid willen we trouwens met onze vereniging steeds weer in de kijker plaatsen. En die opdracht hebben we tien jaar gelden opgefrist met toenmalig ondervoorzitter Bruno Hemelaer.”

Alle Wase deelgemeenten

“Uit die denkoefening kwam enkele jaren geleden een plan met een groen lintje. Sinds een aantal jaren proberen we een lindeboom te planten in elke deelgemeente van het Waasland. In 2011 werd de eerste boom geplant in Verrebroek, Hier in Temse planten we het elfde exemplaar. We hopen dat er tegen 2041 in alle Wase deelgemeenten zo’n lindeboom staat.”

“Het was de bedoeling om twee jaar geleden hier een boom te planten naar aanleiding van de stichting van de parochie 1250 jaar geleden maar corona hield ons thuis. Maar niet getreurd want dit jaar vieren we het overlijden van de patrones van Temse in het jaar 772. Met het planten van deze lindeboom willen we een eerbetoon geven om de inspanningen die gedaan worden om een programma samen te stellen met diverse vieringen rond de Heilige Amelberga.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *