Eindelijk weer een volwaardig toeristisch seizoen

Normaal evenementenprogramma voor Temse na twee coronajaren

TEMSE – Na twee jaar coronacrisis hebben de gemeente en Toerisme Temse nog eens zoals vanouds het toeristisch seizoen geopend. De normale activiteiten staan opnieuw op het programma, aangevuld met eenmalige evenementen zoals de viering van de kerk en de patrones van Temse, zij het dan twee jaar te laat.

Zaterdagavond werd in het oud-gemeentehuis het toeristisch programma van Temse voorgesteld. De dorpsfeesten van Tielrode in juni, de Parkfeesten in juli, Temse in de Wolken in augustus, de Sleutelbraderij in september… Al die evenementen staan opnieuw op het programma. Tijdens Open Monumentendag in september staat dit jaar de bekende brasserie Temsica in de kijker, 100 jaar jong intussen.

Zowat 120 genodigden waren present tijdens de avond

Als vanouds werden enkele Temsenaars tijdens de avond door burgemeester Luc De Ryck (CD&V) geïnterviewd.

In Vlaamse Velden

Zo was er ambachtelijk houtdraaier Jimmy De Caluwé uit Elversele die het had over zijn passie, Eveline Claus van het carnavalcomité vertelde over een boek dat dit jaar op stapel staat, over de geschiedenis van Temse carnaval. Ook Tony Nai was één van de eregasten. Hij woont 12 jaar in Temse en is zaakvoerder van twee restaurants en een hotel in Temse.

Verder tijdens de voorstelling waren er nog andere interviews van andere interessante Temsenaren zoals actrice Tine Roggeman, bekend van de recente Eén-reeks Twee Zomers. Zij begon haar tv-carriëre op zestienjarige leeftijd in de tv-serie In Vlaamse Velden.

Viering Heilige Amelberga

Ook ballonvaarder Koen de Jonghe was één van de gasten, hij is de eigenaar van de gemeentelijke ballon met het logo van de gemeente en Toerisme Temse en de figuren uit de stripreeks Jommeke.

Nog in 2022 vindt de viering plaats van 1.250 jaar Heilige Amelberga, patrones van Temse, en haar kerk, die teruggaat tot 770. Dat feest stond al gepland in 2020. “Ondertussen zijn we twee jaar verder maar we behouden het ronde getal van 1.250 jaar door de sterfdag van de Heilige Amelberga te herdenken, op 10 juli 772”, zegt kerkfabriekvoorzitter Harry Illeghems. “Er komt onder meer een boek over het thema, vanaf juli verkrijgbaar.” De voorverkoop daarvan is al gestart.

Doorheen het jaar staan in Temse nog andere activiteiten gepland rond de Heilige Amelberga, van expo’s tot rondleidingen.

De Stalen Zeemeermin

Zoals de traditie het wil, staat ook dit jaar een strip centraal in stripgemeente Temse. “Samen met de Culturele Vereniging Spirit geven we De Stalen Zeemeermin van Piet Pienter en Bert Bibber in luxe-editie uit”, zo verklapt burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “Dat is nooit als album verschenen en heeft alleen in de krant Het Handelsblad gestaan.”

Alle exemplaren zijn intussen al uitverkocht maar als troost kun je vanaf half april naar een tentoonstelling over Piet Pienter en Bert Bibber en hun tekenaar POM in het Gemeentemuseum.

De winnende foto van de wedstrijd


Ook de winnaars van de toeristische fotowedstrijd werden bekendgemaakt. Martine De Cauwer kreeg de eerste prijs met een beeld van een trein die opduikt uit de mist. De foto’s worden vanaf 25 mei tentoongesteld in de bibliotheek.

Burgemeester Luc De Ryck interviewde enkele gasten.
vlnr.: Belleman Bart Heyndrickx, actrice Tinne Roggeman, Evelyne Claus, Koen De Jonghe, Harry Illeghems, burgemeester Luc de Ryck, Tony Nai, Soames Maes (Spirit), Lucille Feremans en Jimmy De Caluwé
Lucille Feremans en Soames Maes een deel van de jury van de fotowedstrijd met de top drie Tom Uytersprot, Kaat De Decker en Martine De Cauwer.

Klik hieronder door voor de hoogtepunten van het toeristisch seizoen 2022

2 gedachtes over “Eindelijk weer een volwaardig toeristisch seizoen”

  1. Film in de roxy zaal was goed zo zie je welke vrij wilgers er zyn die een steentje bijdragen voor het milieu proper te houden helaas doen we dat dagelijks spijtig dat de gemeente het niemeer doet de vrywilgers kunnen al het hulp gebruiken van de gemeente

  2. Film roxy goed voor vrywilgers werk spijtig de gemeente zwerfvuil stop gezt heeft de vrywilgers hebben de gemeente ook nodig teveel zwerfvuil

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *