Gemeentebestuur maakt inventaris op voor tentoonstelling

Wie bezit abstracte schilderijen van Lucas Meersman?
Het is bekend dat Temse grote aandacht besteedt aan zijn beeldende kunstenaars. Tal van artiesten kwamen al aan bod via tentoonstellingen, vaak begeleid door een monografie.
Met het oog op de 80ste verjaardag van Lucas Meersman bereidt het gemeentebestuur een expo van het abstract werk van de kunstenaar voor.

Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om een inventaris van zijn abstract oeuvre samen te stellen. Wie in het bezit is van één of meerdere van zijn werken wordt verzocht zich in verbinding te stellen met museumfunctionaris Elke Koppen, AC De Zaat, Frans Boelplein 1 (5de verdieping), 03 710 12 52, e-mail: elke.koppen@temse.be.

Lucas Meersman

Lucas MeersmanLucas Meersman (°Temse, 1938), zoon van kunstschilder Arthur Meersman, studeerde aan de Academies van Antwerpen en Luik en aan het Nationaal Hoger Instituut in Antwerpen. Van in zijn jeugd ontpopte hij zich als een revelatie. Op 18-jarige leeftijd werd hij voor het eerst gelauwerd (Prijs Verlat), de eerste van een hele reeks. In zijn evolutie wekte vooral ook zijn abstract werk en zijn action-paintingperiode (jaren ’60) nationale belangstelling.

Lucas Meersman werd bekroond met talrijke prijzen. Werken van zijn hand zijn aangekocht door de Staat, meerdere provincies en musea. Hij nam deel aan individuele en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Over Lucas Meersman is veel gepubliceerd, o.a. een monografie, die in 1998 door het gemeentebestuur werd uitgegeven n.a.v. een grootse tentoonstelling rond de kunstenaar in de Dacca Loft. Daarin wordt zijn oeuvre ten gronde geanalyseerd door Ernest Van Buynder, voorzitter van het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen.

Sinds 1998 woont Lucas Meersman in Oostende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *