Acteur Dimitri Leue en KWB-Temse laten de buurt griezelen

TEMSE – Klaar voor een portie griezelsfeer? KWB-Temse organiseert de komende weken een spannende luisterwandeling met Dimitri Leue als verteller.

De tocht loopt langs zeven borden, waar je aan de hand van een QR-code telkens een deel van een verhaal kan beluisteren. De twee verhalen, eentje voor min 10- en eentje voor plus 10-jarigen, werden speciaal voor KWB geschreven door auteur An Neven.

Over heel Vlaanderen organiseren meer dan honderd kwb-afdelingen tot eind januari een griezeltocht.

“Corona deed meer dan anderhalf jaar heel wat van onze activiteiten in het water vallen”, vertelt secretaris Patrick Pauwels. “Sinds september konden we er gelukkig weer helemaal invliegen, maar het geluk bleek van korte duur.”

Winterwandeling

Coronamaatregelen hebben ook een grote invloed op de KWB-activiteiten.

“KWB-Temse blijft desondanks proberen om mensen uit verschillende generaties met elkaar te verbinden. De voorbije zomer gebeurde dit met een ontdekkingstocht van 4 km (in eigen bubbel) door het centrum van de gemeente Temse en nu tijdens de wintermaanden heeft men een winter-wandeling voor alle geïnteresseerde gezinnen uitgestippeld. Je kan deze volledig coronaproof wandelen met je gezinsbubbel.”

De griezeltocht is een ideale uitstap voor jong en oud. Met de smartphone in de hand ga je op pad voor een ingeklede wandeling van zo’n 5,5 kilometer. Onderweg kom je zeven borden tegen met QR-codes. Wanneer je die scant, hoor je een stukje van het verhaal, met aansluitend een leuke opdracht of vraag. Er is keuze uit twee verhalen: eentje voor min 10- en eentje voor plus 10-jarigen.

Dimitri Leue en An Neven

Acteur Dimitri Leue is de verteller van dienst

Vlaams acteur, regisseur en auteur Dimitri Leue, bekend van onder meer de film ‘Team Spirit’ en heel wat theatervoorstellingen, sprak de verhalen in. “Hij heeft een zeer leuke manier van vertellen die ongetwijfeld iedereen kan boeien”, zegt Patrick Pauwels.

Jeugdauteur An Neven schreef de verhalen voor de griezeltocht, waarin je onder meer heksje Amalia kan tegenkomen.

Plezier gegarandeerd

“Tijdens deze moeilijke coronatijden waarin opnieuw weinig activiteiten mogelijk zijn, hebben we, in samenwerking met het gemeentebestuur van Temse, zo’n winter-wandeling voor alle geïnteresseerde gezinnen uitgestippeld. Het is een spannende luisterwandeling voor jong en oud die je volledig coronaproof kan wandelen met je gezinsbubbel”, herhaalt Patrick Pauwels. “En zo kunnen wij doen wat we het liefst doen: mensen plezieren.”

Je kan de gratis griezeltocht van KWB-Temse afleggen van 18 december 2021 tot 31 januari 2022. Starten en eindigen doe je aan het Rozenhof, Roeland Lefèvrestraat 5 te Temse en verder gaat deze wandeling van 5,5km langs zeer rustige wandelwegen, waardoor in deze natte winterperiode laarzen of goede stapschoenen wel aan te raden zijn.

Meer informatie vind je op de Facebook-groep van KWB-Temse.
Een overzicht van alle griezeltochten vind je op www.kwb.be/griezeltochten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *