Marktkramers erg verbolgen over verhuis van wekelijkse markt

TEMSE – Wegens het vervroegd opstellen van de Winterfoor op de markt werd de wekelijkse markt op vrijdag 19 november verhuisd naar de Clement D’Hooghelaan. Een aantal marktkramers waren erg teleurgesteld. “Dit is regelrecht broodroof”, klonk het.

Omdat de kermiskramen al donderdag werden opgesteld moest de wekelijkse markt verhuizen naar de Clement D’Hooghelaan. Marktkramers en bezoekers vroegen zich af waarom dit nodig is.

Laatste keer

“Waarom kan men de kermis niet opstellen na het einde van de wekelijkse markt”, vroeg een bezoeker zich af. “De opening van de kermis is maar op zaterdagnamiddag, er is toch genoeg tijd om alles tegen die tijd op te stellen. En als het niet anders kan, op de Wilfordkaai is genoeg plaats.”

Ook de marktkramers waren verbolgen en konden zich niet vinden in de beslissing van het lokaal bestuur.

“Als we hier opgesteld staan zien we heel van onze klanten niet. Dat scheelt een slok op een borrel qua inkomsten”, vertelt een marktkramer die liever anoniem blijft. “Men heeft ons wel vertelt dat het de laatste keer zou zijn dat de markt hier doorgaat. Hopelijk houdt men woord.”

“Regelrechte broodroof”

Walter Verheggen zaakvoerder van Keurfruit Verheggen-Laureys klonk minder genuanceerd.

“Het is een echte schande, ook al is het éénmalig, deze verhuis scheelt ons de helft van de inkomsten”, klinkt het. “Dit noem ik regelrecht broodroof. Nergens heb ik al meegemaakt dat de marktkramers moeten wijken voor het opstellen van een kermis. En dat terwijl de kermis maar zaterdagnamiddag open gaat. Maar het is weer typisch voor Temse zeker ? Men zou wat meemaken als de politiekers de helft van hun inkomsten zouden kwijt raken. Hopelijk was het de laatste keer dat we moesten verhuizen.”

Door de verhuis waren er trouwens een aantal kramen niet op de afspraak,
“Omdat we daar veel minder bezoekers krijgen.”
Burgemeester Luc De Ryck was niet bereikbaar wegens ziekte.

Er liep beduidend minder volk op de markt

Een gedachte over “Marktkramers erg verbolgen over verhuis van wekelijkse markt”

  1. Als de Burgemeester niet bereikbaar is, is hij nog steeds “titelvoerend Burgemeester “
    Er is dan een “waarnemend Burgemeester “
    Stel je vraag ( hoe en waarom) aan de “waarnemend Burgemeester”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *