Temses bedrijf schenkt speelpleintjes aan overstroomde gemeenten in Wallonië

Firma dat sporttoestellen fabriceert kreeg ook hoog bezoek van Nina Derwael

TEMSE – Het bedrijf Janssen-Fritsen schonk enkele sportterreinen aan door watersnood getroffen gemeenten in Wallonië. De firma die sporttoestellen maakt, mocht dinsdag overigens hoog bezoek ontvangen: turnster Nina Derwael kwam er een promofilmpje opnemen.

In 1950 werd het bedrijf Janssen-Fritsen opgericht als ‘fabriek voor speeltoestellen’. Enkele jaren geleden verhuisde het van Limburg naar het Waasland waar het op de site de Zaat in Temse een gloednieuw bedrijfspand in gebruik nam. Het bedrijf voor sport en speltoestellen springt ook in het buitenland in het oog.

Familiebedrijf

“Zo leverden we de turntoestellen voor de Olympische Spelen van Mexico, München, Barcelona, Athene en Beijing. We zijn stevig gegroeid, maar onze klanten zien ons nog steeds als een echt familiebedrijf”, klinkt het bij Karina Dierck. “Gemeenten, scholen en sportclubs zijn onzen belangrijkste klanten.”

En nu schenkt het bedrijf ook enkele toestellen aan Waalse gemeenten. Samen met het Waalse zusterbedrijf Adec Sport schonk Janssen Fritsen immers vier klein outdoor sportterreinen, elk ter waarde van 10.000 euro, aan de gemeentes Esneux, Limbourg, La Roche en Durbuy. Die hebben deze zomer geleden onder de zware overstromingen.

“Zo willen we de getroffen gebieden helpen”, zegt Karina. “Aan twee gemeenten werden de terreinen al geleverd, maar nog niet geïnstalleerd. Zij hebben voorlopig natuurlijk andere prioriteiten.”

Promofilm met Nina Derwael

Onlangs zette het bedrijf uit temse zijn schouders onder een evenement van SOS Kinderdorpen.

“in Sporthal Kiewit in Hasselt steunden we het event Kids4Kids“, vertelt Dierck. “We stelden hiervoor materialen ter beschikking waardoor kinderen zonder ouders en zonder veilige thuis laagdrempelig konden sporten.”

Janssen Fritsen kreeg op dinsdag 9 november overigens hoog bezoek: Nina Derwael kwam langs voor de opname van een promotiefilm voor een nieuw type brug met ongelijke leggers vervaardigd door het Duitse Spieth, waarvan Janssen Fritsen ook de toestellen verkoopt. De opnames namen verscheidene uren in beslag. Het Duitse bedrijf koos hiervoor Derwael omdat ze dit jaar Olympisch goud won op de brug met ongelijke leggers.

Meer foto’s, klik hier

Turnster Nina Derwael kwam op de Zaat een promofilmpje opnemen
voor een nieuw soort ‘brug met ongelijke leggers’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *