Coronacijfers dalen in Temse

TEMSE – Op donderdag 8 april kwam naar tweewekelijkse gewoonte de Veiligheidscel van Temse samen om de corona- en vaccinatie-evolutie op te volgen. Vanuit de Huisartsenkring kwam er goed nieuws dat het aantal besmettingen in week 14 een piek bereikte en dat het aantal deze week in dalende lijn gaat.

Vorige week (wk14) waren er maar liefst 107 besmettingen. De eerste dagen van deze week (wk15 -ma-woe) zijn er slechts 14 besmettingen genoteerd.

Zorgsector en onderwijs

Dankzij de vaccinaties konden de woonzorgcentra zich de voorbije twee weken coronavrij houden. Voor de scholen verliep de overgang naar de paasvakantie zonder problemen.

Politie

In Temse werden de voorbije twee weken ca. 20 PV’s opgesteld voor overtredingen op het samenscholingsverbod en de avondklok. De politie ontving 28 oproepen voor ruzies, slagen en verwondingen en dergelijke.

Vaccinatiecijfers

Tot en met woensdag 7 april kregen 3722 volwassenen uit Temse minimum een eerste vaccinatieprik. Dat is 15,54 procent van de +18-jarigen uit de gemeente. Hiervan zijn 1518 personen volledig gevaccineerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *