Heilige Mis vanuit O.L.Vrouwekerk op zondag voortaan ook live te volgen via You Tube

TEMSE – Sinds enkele weken kan men de zondagse eucharistieviering in de O.L.Vrouwekerk bekijken via livestream. De online uitzendingen hebben behoorlijk wat succes. Pastoor Lambert Lwamba Musinde is blij dat op die manier geïntresseerden de mogelijkheid hebben om de viering toch te volgen.
Het kloppend hart van de uitzending

Sinds begin februari kan men de Heilige Mis op zondagochtend vanuit De O.L.Vrouwekerk volgen via een online-uitzending op You Tube. Eddy Van Acker en geluidstechnicus Ronny Van Royen zorgen dat alles perfect gestreamd wordt.

“Omdat door de geldende coronaregels samenkomen met een grote groep nog niet kan verzorg ik vanuit de bovenzaal van theaterzaal Roxy sinds enige tijd digitale livestreams voor de voordrachten van de Okra-Academie Waterkant”, vertelt Eddy Van Acker.

Hectisch

“Enige tijd geleden had ik hier in de kerk een trouwplechtigheid gestreamd. Daarom kwam vanuit het kerkbestuur de vraag of ik dit ook niet zou kunnen realiseren voor de wekelijkse Heilige Mis.”

“De eerste weken deed ik dit alleen maar dat is echt wel hectisch”, aldus Van Acker. Ik moest niet enkel de vier camera’s bedienen maar er ook voor zorgen dat het geluid optimaal klonk.”

Ronny Van Royen, gemeentelijk geluidstechnicus – tijdens niet-coronatijden – ondermeer bij de voorstellingen in theaterzaal Roxy en tijdens de Beiaardconcerten zorgt er nu voor dat het geluid tijdens de stream van onberispelijke kwaliteit is.

“Nu de culturele sector al een jaar stil ligt kriebelt het bij mij echt om opnieuw met de knoppen te spelen”, lacht Ronny. “Daarom was ik meteen bereidt om een handje te helpen. Het is echt fantastisch leuk om te doen.”

Live streaming tot eind april

Ook pastoor Lambert Lwamba is blij met de digitale captatie van de eucharistieviering.

“Volgens de coronaregels mogen er maar 15 aanwezigen zijn tijdens de viering”, stelt Lwamba. “Daarom is het tof dat andere kerkgangers de Heilige mis kunnen thuis kunnen volgen via de livestream.”

Volgens de planning zal deze livestreaming zeker al plaats vinden tot eind april.

“We hadden gehoopt om vanaf mei opnieuw meer gelovigen in onze kerk te kunnen toelaten maar zoals de cijfers nu weer stijgen is dat nog niet zeker”, oppert de pastoor.

De livestream van de viering is een behoorlijk succes. Wekelijks zijn er gemiddeld zowat 400 weergaven.

“De voorbije weken is dit tijdens de eigenlijke uitzending iets minder”, stelt Eddy Van Acker. “Dit omdat veel mensen waarschijnlijk ontdekt hebben dat men ook op een later tijdstip de viering kan bekijken.”

De Eucharistieviering van zondag 9 uur vanuit de O.L.Vrouwekerk, op de Markt in Temse, kan men de komende weken dus nog live bekijken via Youtube. In de zoekfunctie enkel zoeken naar ‘Eucharistie Temse’

Eddy Van Acker en Ronny Van Royen zorgen ervoor dat de viering perfect gestreamd wordt
De viering kan men  live volgen, of op een later tijdstip bekijken, door in de zoekfunctie op You Tube ‘eucharistie Temse’ in te tikken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *