Versoepeling bezoekregeling in WZC De Reiger

TEMSE – Vanaf zaterdag 13 maart voldoet WZC De Reiger aan de voorwaarden om de bezoekregeling te versoepelen.

“Dankzij het engagement van zowel onze bewoners als onze medewerkers voldoen wij vanaf zaterdag ook in WZC De Reiger aan de drie voorwaarden om de bezoekregeling in ons woonzorgcentrum aan te passen”, stelt Sleutelzorg. “Eén van de voorwaarden is dat minimaal 90 procent van de bewoners volledig werden gevaccineerd. Daarnaast moet minimaal 70 procent van de medewerkers volledig gevaccineerd zijn en de tweede vaccinatie mag minimaal 10 dagen geleden plaats gevonden hebben.”

Zo is bezoek op de kamer mogelijk zijn van maandag tot en met zondag en is telefonische reservatie niet meer verplicht.

“Het blijft wel verplicht om je bij aanvang van elk bezoek te registreren aan de ingang”, klinkt het. “Iedere bewoner kan twee vaste bezoekers hebben, deze bezoekers kunnen om de twee weken wisselen. Deze twee bezoekers mogen niet samen aanwezig zijn, men dient als bezoekers dus zelf af te spreken wie wanneer komt.”

Een limiet op het aantal bezoeken per bewoner per week is er niet meer. Bewoners mogen het WZC verlaten voor een kort winkelbezoek of wandeling en kunnen, volgens de algemeen geldende maatregelen, in de buitenlucht met negen andere mensen samen komen, mits het houden van voldoende afstand. Een bezoek aan familie thuis wordt door het Agentschap Zorg en Gezondheid nog niet toegelaten.

De twee namen die momenteel op de bezoekerslijsten staan van de Reiger, vaste en wisselende bezoeker, wordt overgenomen als vaste bezoekers voor komend weekend.

In WZC ’t Blauwhof in Steendorp is de aangepaste bezoekregeling intussen al een tijdje van kracht.
“Door het engagement van onze vrijwilligers kunnen wij er vanaf nu voor zorgen dat bezoek ook op zondagnamiddag mogelijk is”, aldus Sleutelzorg.
Daarnaast gelden dezelfde regels als in de Reiger.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *