Hulpverleningszone Waasland investeert in opwaardering van wagenpark

Brandweerpost Temse krijgt nieuwe duikwagen

BEVEREN/TEMSE – Aan de brandweerkazerne van Beveren stelde Hulpverleningszone Waasland enkel nieuwe voertuigen voor. Burgemeester Luc de Ryck kreeg symbolisch de sleutels overhandigd van een nieuwe duikwagen voor post Temse.

“Elk jaar worden heel wat verouderde voertuigen van brandweer en ambulance vervangen door nieuwe, modernere en waar dat kan energiezuinigere voertuigen”, stelt burgemeester van beveren en tevens zonevoorzitter Marc Van de Vyver. “Daarnaast wordt er gekeken welke investeringen nodig zijn om de risico’s binnen het Waasland op te vangen en wat nodig is voor een optimale werking. Er zijn daardoor heel wat wijzigingen gekomen in het wagenpark van onze zone. Het gaat over een investering van 1 891 780 euro sinds 2019.”

Zeven gemeenten

“Als brandweer hebben we een breed gamma aan uitdagingen, en dus ook aan voertuigen”, klinkt het. “De brandweer heeft een ruim taakveld. Om die taken tot een goed einde te brengen hebben we heel wat geschikt materiaal nodig, waaronder ook wagens. Deze wagens zijn inzetbaar volgens de noden in de zeven gemeenten die onder het grondgebied van Hulpverleningszone Waasland vallen.”

Deze optimalisaties in het wagenpark zorgen ervoor dat elke burger in het Waasland dezelfde hulpverlening krijgt, zowel voor brandweer- als ambulancezorg. De burgemeesters van het Waasland zijn daarom akkoord gegaan met de vervanging en modernisering van het wagenpark.

Duikwagen

Er werd ook een nieuwe ambulance voorgesteld. Eentje volgens een nieuw model met een elektrische brancard, die zorgt voor een betere ergonomische manier van werken voor de ambulanciers en een brancard die meer kan tillen. De ambulance zal in Kruibeke gestationeerd staan.

Eén van de specialisaties van de brandweer is het duiken . De brandweer mannen en – vrouwen zijn naast hun taak als brandweer ook nog duiker. Zij helpen bij reddingen op het water. Een duikwagen dient om hun materieel te vervoeren en kan gebruikt worden als mobiele verkleedruimte. In de volledige zone zijn drie duikwagens ter beschikking. De nieuwe duikwagen zal in Temse staan.

Naast deze voertuigen werden er ook ook nog een autopomp, karweiwagens, een personeelsbusje, een hoogtewerker van 32 meter, een logistiek voertuig voor decontaminatie, een klein terreinvoertuig en een haakarmvoertuig met kraan in gebruik genomen. Elk voertuig wordt op een bepaalde plaats gestationeerd maar kan over de ganse zone ingezet worden.

Meer foto’s, klik hier

Burgemeester Luc De Ryck kreeg een nieuwe duikwagen voor brandweerpost Temse
De nieuwe voertuigen werden voorgesteld in aanwezigheid van de burgemeesters uit de Hulpverleningszone Waasland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *