155 Temsenaars in quarantaine, gemeente houdt controles

TEMSE – Sinds maandag controleert de gemeente Temse of inwoners zich wel aan de quarantaineregels houden.

“Wij hebben een lijst ontvangen van 155 mensen, die in quarantaine moesten”, zei burgemeester Luc De Ryck (CD&V) tijdens de gemeenteraad van maandag 25 januari. Dat betekent dat 155 personen in isolatie of quarantaine moesten na een besmetting met Covid-19, een hoogrisicocontact of een reis naar een rode zone.

Mensen opbellen

Gemeentemedewerkers bellen de mensen op, als er na twee pogingen geen reactie komt, gaat de lokale politie langs.

“Al wie bereikbaar was, hebben zij aan de lijn gehad”, aldus de burgemeester. “Sommige telefoonnummers waren onjuist en bij sommigen was er geen telefoonnummer vermeldt. Wij hebben ook akte genomen dat één persoon niet gediend was met het feit dat hij gebeld werd.”

De burgemeester reageerde daarmee op vragen Annemie Muyshondt (Vlaams Belang) en Brigitte Caura (Tesamen). Op de vraag van Caura dat je door mobiele telefoons niet weet of iemand wel thuis zit, antwoordde de burgemeester dat een perfecte oplossing niet bestaat.

(C) Shutterstock

 

Een gedachte over “155 Temsenaars in quarantaine, gemeente houdt controles”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *