BREAKING: Geen vaccinatiecentrum in Temse. Temsenaars kunnen terecht in Bauhuis in Sint-Niklaas of feestzaal van Sporting Lokeren-Temse in Daknam

Burgemeester Luc de Ryck betreurt dat vaccinatieplan geen vaccinatiecentrum  in Temse toelaat.

SINT-NIKLAAS / LOKEREN / TEMSE / WAASMUNSTER / MOERBEKE-WAAS – De inwoners van Sint-Niklaas, Lokeren, Temse, Waasmunster en Moerbeke-Waas weten waar ze binnenkort hun Covid-19-vaccin kunnen halen. Deze inwoners kunnen terecht in ’t Bau-huis in Sint-Niklaas en de feestzaal van Sporting Lokeren in Daknam.

Voor de inwoners van Sint-Niklaas, Lokeren, Temse, Waasmunster en Moerbeke-Waas (eerstelijnszone Waasland Zuid-West, nvdr.) worden weldra ’t Bau-huis in Sint-Niklaas en de Jan Kollerfeestzaal op het Daknamstadion op het terrein van voetbalclub Lokeren-Temse ingericht als vaccinatiecentrum. Er komt dus geen vaccinatiecentrum in de Klavers in Belsele, zoals eerder gesuggereerd werd.
Burgemeesters Lieven Dehandschutter (Sint-Niklaas), Luc De Ryck (Temse), Jurgen Bauwens (Waasmunster), Robby De Caluwé (Moerbeke-Waas) en Filip Anthuenis (Lokeren) bereikten hierover woensdagavond een akkoord.

De voorbije dagen waren er geruchten dat er een vaccinatiecentrum zou geinstalleerd worden in sportal Temsica, maar dat plan gaat dus niet door.

Elke stad en gemeente zal een communicatie- en transportplan opstellen met het oog op een optimale bereikbaarheid van de vaccinatiecentra, dat is nodig om een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad van de bevolking te realiseren, zodat ook minder mobiele Waaslanders hun spuitje kunnen krijgen.

De vijf steden en gemeenten rekenen daarvoor op de medewerking van de Vlaamse overheid naast de eigen inspanningen van de lokale besturen.

De burgemeesters van Temse, Waasmunster en Moerbeke betreuren dat het Vlaamse vaccinatieplan niet toelaat een vaccinatiecentrum in de eigen gemeente te installeren. (Bron: HN/Ivan Elegeert)

Temsenaars kunnen voor een spuitje terecht in het Bau-Huis achter de station van Sint-Niklaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *