Ondanks gps is zwarte kater Bucky al meer dan vier maanden spoorloos

TEMSE – Tom uit Temse is al meer dan vier maanden op zoek naar zijn verdwenen kat Bucky. Hij plaatste advertenties, postte in bijna elke brievenbus in Temse een opsporingsbericht, belde dierenartsen en asielen af en schakelde een groep helpers in, maar tot nu toe zonder resultaat. Toch geeft Tom de moed niet op: “Bucky is al veertien jaar mijn beste maat.”

“Ik heb in bijna elke brievenbus een opsporingsbericht gestopt, iedereen aangesproken, maar helaas”
Tom

Bucky houdt Tom al veertien jaar gezelschap. FOTO: IF

Het voederbakje van de zwarte kater Bucky blijft al sinds 20 augustus onaangeroerd in het appartement van Tom in de Sint-Amelbergalaan in Temse. De poes trok toen het bos in en keerde nooit meer terug.

“Omdat ik op een flat woon, kon Bucky eigenlijk nooit naar buiten”, vertelt Tom. “Ik had met hem te doen en probeerde hem daarom toch af en toe uit te laten. In het begin probeerde ik dat met een gareeltje voor katten, maar dat werkte niet. Een kat kruipt overal op en onder, en is daarom moeilijk aan een leiband te houden. Ik besloot uiteindelijk om een gps-systeem te kopen, waardoor ik hem overal kon volgen. De eerste poging ging goed, maar toen ik hem ook een keer ’s nachts buiten liet, kon ik zijn signaal niet meer opvangen. De batterij van het gps-toestel was blijkbaar leeggelopen. Sindsdien ben ik hem kwijt.”

Beloning

Tom begon die dag een zoektocht naar Bucky die tot op vandaag duurt. Hij postte in zo goed als elke brievenbus van Temse een opsporingsberichtje, belde dierenartsen, asielen en de politie op en plaatste advertenties in een regionaal krantje.

“Ik sprak ook een groepje spelende kinderen in mijn buurt aan. Ik beloofde hen een beloning als ze mee zouden zoeken naar mijn kat. Dat deden ze ook, maar jammer genoeg zonder resultaat. Enkele mensen namen wel contact op omdat ze meenden Bucky gezien te hebben. Maar uiteindelijk konden we hem toch nooit aantreffen. Ik ga zelf nog altijd veel wandelen langs plaatsen waar hij zich schuil zou kunnen houden. Dan roep ik regelmatig zijn naam. Ik weet dat Bucky zal miauwen als hij hoort dat ik hem roep.”

Ondanks gps is zwarte kater Bucky al meer dan vier maanden spoorloos: “Ik heb in bijna elke brievenbus een opsporingsbericht gestopt, iedereen aangesproken, maar helaas”

Bucky houdt Tom al veertien jaar gezelschap. FOTO: IF

Tom is alvast de vele mensen dankbaar die hem tot nu toe hebben geholpen in zijn zoektocht naar “zijn beste kameraad”. “Ik ben verrast door de reacties van sommige mensen, die echt willen helpen en meeleven met de zoektocht naar Bucky. Ze plaatsen berichten op Facebook, gaan zelf mee op pad of zetten eten aan hun deur. Heel veel mensen blijken een warm hart voor dieren te hebben.”

Wie Bucky gezien zou hebben, kan contact opnemen met Tom via RedBucky@telenet.be
(Bron: HN/Bert Foubert)

Tom geeft moed niet op in zoektocht naar “zijn beste maat” (Foto:HN/Bert Foubert)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *