Fractieleiders gemeenteraad veroordelen brandstichting aan auto burgemeester

Politie doet ook oproep naar getuigen

TEMSE – De zes fractieleiders uit de gemeenteraad, zowel van meerderheid als oppositie, veroordelen in een gezamenlijk standpunt de brandstichting waarbij dit weekend de auto van burgemeester Luc De Ryck in brand werd gestoken. Ondertussen is de politie op zoek naar eventuele getuigen.

De veroordeling van de brandstichting is een een gezamenlijk initiatief van de zes fractieleiders binnen de gemeenteraad van Temse: Hans Cools (CD&V), Davy De Rijbel (N-VA), Anne Marie Muyshondt (Vlaams Belang), Bart Van Geyt (Open VLD), Bert Bauwelinck (TESAMEN) en Raf Catthoor (Groen).

“Als fractieleiders veroordelen wij -over de partijgrenzen heen- ten stelligste de laffe en laakbare brandstichting, waarbij de auto van de burgemeester dit weekend in brand werd gestoken”, klinkt het. “We rekenen op een goede opvolging door gerecht en politie zodat de schuldigen gevat worden en verantwoording kunnen afleggen voor de rechtbank. Ondertussen willen wij de burgemeester en zijn gezin in deze eindejaarsperiode een hart onder de riem steken en doen wij een oproep aan iedereen die iets afweet van de feiten, om zich te melden bij de lokale politie.”

Die oproep is ook gedaan door de politiezone Kruibeke-Temse.

“Zondagochtend rond 5.10 uur brandde in de Oeverstraat in Temse de auto van burgemeester De Ryck uit. We zijn op zoek naar getuigen. Wie iets bijzonder opgemerkt heeft, vragen we contact op te nemen met onze diensten. Dit kan telefonisch op 03 711 02 02.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *