POLITIE. Extra kerstactie met 35 overtredingen tegen coronaregels.

Ook diverse andere inbreuken geverbaliseerd.

TEMSE – De lokale politie Kruibeke-Temse heeft de voorbije nacht en op kerstdag extra acties gehouden. De nachtelijke actie startte zaterdagavond om 19.OO uur en duurde tot zondagmorgen 3 uur.

Er werden extra controles gehouden op de covid maatregelen, verkeersovertredingen, op alcohol – en drugsgebruik en overlast.

“Er werden in totaal 35 PV’s opgesteld voor het overtreden van de coronaregels”, stelt commissaris Katty De Bruyn. “Voor het niet respecteren van de afstand werden 15 PV’s uitgeschreven, twee voor het niet dragen van een mondmasker, één voor samenscholing, en 17 voor het negeren van de avondklok.”

Op de Krijgsbaan werd een 51 jarige man uit Bornem betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Een andere bestuurder, een 54 jarige man uit Temse, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,38 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor 6 uren.

Een bromfietser werd in de Hoogkamerstraat onderschept. De bestuurder bleek een 15 jarige jongeman te zijn uit Temse. Hij mocht de bromfiets niet besturen, tevens was de bromfiets niet verzekerd. Deze werd inbeslaggenomen.

Er werd een voertuig gecontroleerd met drie inzittenden. Een 26-jarige man uit Sint Niklaas diende onmiddellijk een minnelijke schikking te betalen van 100 euro wegens het in bezit hebben van drugs. De drugs werden inbeslaggenomen. Allen kregen ook nog een covid-PV.

Op de Krijgsbaan werd een leerling bestuurder betrapt op het rijden zonder haar begeleider.

Een jongeman werd met zijn fiets geverbaliseerd wegens het rijden zonder verlichting.

Twee bestuurders kregen een PV voor hun onverantwoord rijgedrag en zes foutparkeerders kregen een onmiddellijke inning.

Er werden ook 35 ademtesten afgenomen, alle ademtesten waren negatief.

Foto: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *