Grote rookpluim na explosie in industriezone in Temse, er vielen geen gewonden

TEMSE – In Temse heeft zich iets na 10 uur een zware ontploffing voorgedaan, in de buurt van de Kapelanielaan. Er hangt een geelbruine wolk boven de industriezone en buurtbewoners meldden een luid geraas. Het lawaai is ook over de Schelde in Bornem en Puurs hard te horen. Er vielen geen gewonden.
(C) Facebook

De industriezone is afgesloten en de hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Er werd een ruime perimeter ingesteld. Alle bedrijven zijn ontruimd.

Naar verluidt zou er een probleem zijn geweest met een ondergrondse zuurstofleiding. Het zou om een cabine gaan die uit elkaar is gespat.

De juiste oorzaak is nog onduidelijk, maar de brandweer onderzoekt de zone.

Alle omliggende brandweerkorpsen zijn ter plaatse. De politie vroeg aan de bewoners in de buurt om ramen en deuren gesloten te houden. Nader onderzoek heeft intussen uitgewezen dat het sluiten van ramen en deuren niet meer nodig is. De omgeving vermijden blijft aangewezen.

Het geluid dat buurtbewoners horen, wordt veroorzaakt door de druk in de leiding, die intussen gedaald is van 40 naar 5 bar.
De gemeentelijke fase van het Rampenplan werd afgekondigd. Alle hulpdiensten zijn nog ter plaatse. (Bron: HN/Bert Foubert)

Het volledige industrieterrein werd afgesloten (Foto: Bert Foubert)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *