Aanvraag voor appartementsgebouw aan de Parklaan

TEMSE – Momenteel loopt er bij de gemeente een aanvraag voor het bekomen van een omgevingsvergunning voor het bouwen van een appartementsgebouw aan de Parklaan 42. Het huidige pand op de site, dat al jaren staat te verkommeren, zou gesloopt worden.

Bouwheer Be-Invest BV uit Brasschaat wil op het perceel, tegenover het station, een nieuwbouw met 18 appartementen en een fietsenluifel bouwen. Op het perceel is het Bijzonder Plan van Aanleg (BPA) ‘Stationswijk’ van kracht. Omdat dit BPA ouder is dan 15 jaar vraagt men een afwijking aan.

“De site waarop de vergunningsaanvraag betrekking heeft staat al vele jaren te verkommeren. De vele jaren van leegstand alsook enkele pogingen tot brandstichting hebben de – ooit imposante – (heren)woning volledig doen afglijden naar een bouwval”, klinkt het in de aanvraag.

“Afgelopen jaren werd, mede door de eigenaars en in samenspraak met de gemeente – gezocht naar een nieuwe geschikte invulling. De
grootte van het perceel in combinatie met de ligging tegenover het station van Temse maken dat een invulling met een eengezinswoning zoals het BPA vooropstelt, niet meer tegemoet komt aan de gangbare ruimtelijke inzichten van vandaag noch aan de marktvraag…”

“…Nu 23 jaar later zijn begrippen als inbreiding en verdichting gemeen goed geworden en wordt deze evolutie algemeen beschouwd als een gepast antwoord om een halt toe te roepen aan de verlinting en versplintering van het landschap.

“…De zeer goede bereikbaarheid en de ligging aan het centrum in combinatie met de ruimtelijke inpassing op de site zelf, maken dat we met dit project een kwalitatieve en gemotiveerde afwijking van het BPA mogelijk en juridisch verantwoord achten.”

1922 

De aanvraag heeft betrekking op het slopen van een vrijstaande woning, de bouw van een meergezinswoning met 18 woonentiteiten met bijhorende ondergrondse parkeerplaatsen en fietsenluifel alsook de aanleg van de nodige verhardingen, groenvoorzieningen en een
infiltratiebekken. De te slopen woning betreft een grote villa gebouwd in 1922 met bijgebouwen en tuingebouw. De villa is niet bewoond en is in een zeer bouwvallige staat.”

De meergezinswoning is opgebouwd uit drie bouwlagen en bevat 18 appartementen met een mix van 1 tot 3 slaapkamers. Er is een ondergrondse parkeergarage voorzien met 12 staanplaatsen, 8 garageboxen, een afvallokaal, private bergingen en de nodige technische lokalen. De
ondergrondse parkeergarage is bereikbaar langs de kopse voorzijde van het gebouw via een helling. Vooraan is ook plaats voorzien voor 4 parkeerplaatsen voor bezoekers. De appartementen zijn toegankelijk via de noordzijde van het gebouw via een nieuw wandelpad.

Dit wandelpad doet ook dienst als brandweg waarbij een opstelzone voor de brandweer wordt voorzien op het einde van dit pad. Aan de noordzijde van het terrein op het einde van het wandelpad wordt een open fietsenluifel met vlinderdak voorzien dat plaats biedt aan 60 fietsen. Voor de appartementen wordt een behoefte van 56 fietsen vooropgesteld:

Alvorens de plannen uit te werken werd volgens de aanvraag in overleg getreden met de bewoners van de aanpalende percelen. Zodoende werd een schriftelijke goedkeuring bekomen voor het indienen van de plannen.

Het openbaar onderzoek van het project loopt van 21 december tot 19 januari 2021. Uiterlijk op 29 maart moet de gemeente een beslissing nemen.

De voorbije jaren werd er regelmatig brand gesticht in de woning.
Klik hier voor het nieuwsartikel over de brand in juni 2018

In het pand werd de voorbije jaren regelmatig brand gesticht

Een gedachte over “Aanvraag voor appartementsgebouw aan de Parklaan”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *