CORONA. Moskeeverenigingen stellen infrastructuur ter beschikking

TEMSE – De twee moskeeverenigingen van Temse, respectievelijk in de Schoolstraat (Turkse gemeenschap) en in de Vrijheidstraat (Marokkaanse gemeenschap) willen hun gebouwen ter beschikking stellen indien er door de coronacrisis nood aan zou zijn voor zorg of opvang.

De gebouwen worden sedert de bekendmaking van de maatregelen op 13 maart niet meer gebruikt.

“Onze deuren zijn gesloten sinds de bekendmaking van de maatregelen. We hebben onze leden per sms en via social mediakanalen hiervan op de hoogte gebracht en gevraagd de maatregelen te respecteren”, klinkt het bij voorzitters Abdurrahman Uyanik van de Turkse moskee ‘Temse Diyanet Camien’, in de Schoolstraat en Abdessamad Hindi van de Marrokaanse moskee ‘Ar-Rahim Temse‘ in de Vrijheidstraat . “We hebben de gemeente laten weten dat de infrastructuur kan gebruikt worden voor zorg of voor opvang indien er een tekort zou zijn aan infrastructuren.”

“We willen de nabestaanden die afscheid hebben moeten nemen van hun geliefden veel sterkte toewensen. Daarnaast wensen we een spoedig herstel toe aan de mensen die besmet zijn geraakt door het coronavirus.”

Beide verenigingen hebben eveneens steun betuigd aan alle zorgverleners en winkelpersoneel door een spandoek op te hangen.

Zowel de Marokkaanse gemeenschap (foto onder ) als de Turkse gemeenschap steunen de zorgverleners met een spandoek aan hun respectievelijke moskeeën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *