Band kan niet gaan toeren in de VS nu drummer Mario in quarantaine zit: “We hadden zelfs t-shirts laten drukken”

Drummer Mario uit Temse zit thuis in quarantaine

TEMSE – Het coronavirus treft ook de band Suicide Commando, met een bandlid uit Temse. Zij kunnen niet gaan toeren door de VS, wat een financiële tegenslag is voor de groep. Drummer Mario Vaerewijck uit Temse zit op de koop toe in thuisquarantaine.

Al heeft hij waarschijnlijk geen corona, zegt Mario via de telefoon. “Ik ben een paar dagen goed ziek geweest, maar ik denk dat het een gewone griep was. Ik ben nu weer beter, maar we nemen best geen risico’s, zoals de dokter ook heeft gezegd.”

Suicide Commando speelt EBM, Electronic body music, een genre binnen de new wave met een machinale beat en duistere sfeer. De groep werd in 1986 opgericht door Limburger Johan Van Roy, vandaag is Temsenaar Mario Vaerewijck een van de drie groepsleden.

Hoewel de naam bij weinigen een belletje doet rinkelen, heeft Suicide Commando fans over de hele wereld. Van 20 tot en met 29 maart stond dan ook een tour door de VS gepland, maar door het inreisverbod valt hun tournee langsheen onder meer Los Angeles en Chicago in het water.

Toch T-shirts verkopen

“Een enorm verlies. We hadden al vluchten, hotels en dergelijke geboekt”, zegt Mario. Een bedrag kan hij er echter niet op plakken. “Ons management is nu aan het proberen zo veel mogelijk te recupereren. In juni waren we van plan nog eens terug te gaan, wel voor een kortere tijd, maar dat hebben we zelf gecanceld. We weten immers niet hoe lang dit allemaal gaat duren.”

De groep heeft al verschillende keren in Amerika opgetreden en kan later altijd nog eens terugkeren, dat verzacht de pijn wat. Bovendien staan er voor de rest van het jaar nog verschillende optredens in Europa gepland.

Suicide Commando had voor de VS-tournee wel al T-shirts laten maken, die nu dus nutteloos zijn geworden. De groep denkt er aan om de T-shirts toch te verkopen, en zo het verlies te beperken. Ze rekent er op dat er wel enkele geïnteresseerde fans zullen zijn. Een T-shirt bezitten van een tournee die nooit doorging, is immers ook de moeite waard. (Bron: HN/Tom Nuytemans)

Drummer Mario Vaerewijck (links) zit in Temse in thuisquarantaine. (Foto: IF)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *