Gemeentelijk Carnavalscomité krijgt Fretalop Pechprijs van de Objectieve Kaaischuimers

TEMSE – De voorbije jaren heeft biervereniging de Objectieve Kaaischuimers steeds een bijdrage geleverd aan Temse Carnaval. Dit door het toekennen van een Pechprijs, genaamd de Fretalopprijs. Dit jaar wordt de prijs toegekend aan het Gemeentelijk Carnavalscomité (GCT).
Frank Van Steenberghe (rechts)

“Elk jaar kijken wij met het bestuur tijdens de stoet welke vereniging het meeste pech heeft gehad. Die vereniging krijgt dan tijdens de prijsuitreiking op maandag een bak Fretalop bier om hun pech en verdriet een beetje weg te spoelen en met volle moed te herbeginnen.”, stelt Frank Van Steenberghe.

Dit jaar is de carnavalstoet van Temse jammer genoeg niet kunnen doorgaan door het coronavirus. Op het allerlaatste moment is alles afgeblazen.

“Wij hebben echter met ons bestuur besloten om de Fretalop Pechprijs toch toe te kennen”, aldus Van Steenberghe. “Vorig jaar ging deze prijs naar het carnavalscomité van Elversele dat zijn stoet letterlijk en figuurlijk in het water zag vallen. Het jaar daarvoor kregen de Sharky’s de Pechprijs omdat ze het hele seizoen forfait moesten geven. in 2017 ging deze naar de KV De Oeteldonkers die tijdens de stoet een breuk hadden aan hun wagen.”

Dit jaar gaat de prijs naar het Gemeentelijk Carnavalscomité van Temse.

“De reden hiervoor is vanzelfsprekend. Zij hadden echt alles perfect voorbereid en één van de mooiste stoeten in jaren gepland maar hebben alles moeten afzeggen, zelfs de bijbehorende kroegentochten zijn afgezegd door het covid-19 virus”, weet Van Steenberghe

In de wolken

“Dirk Mettepenningen, de voorzitter van het GCT heeft de bekendmaking van deze prijs telefonisch ontvangen om 20.00 uur, het uur dat normaal de prijsuitreiking van de carnavalstoet had plaats gevonden.

“Hij was alvast in de wolken met deze prijs”, vertelt Van Steenberghe. “De prijs zelf, een bak van ons eigen Fretalop-bier, gaan we na de corona-crisis nog formeel overhandigen. Als corona niet in de weg zit kan dit mogelijk doorgaan op ons jaarlijks bier-festival in Temse-Velle dat normaal doorgaat op zaterdag 13 juni.”

De draak Fretalop is in de legende verslagen door de Temsenaren.

“De draak zelf staat niet voor pech, maar voor trots en een goed feestje na alle problemen en pech die een dorp kunnen overvallen”, klinkt het. “Wij hopen met het uitdelen van onze prijs dit jaar dat we de Temsenaren die zich inspannen voor het carnaval in de gemeente ook door deze donkere coronatijden kunnen duwen. Zodat zij achteraf terug een goed carnavalsfeestje kunnen bouwen voor alle Temsenaren”, besluit de voorzitter.

In 2017 kregen De Oeteldonkers de Fretalop Pechprijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *