“Er is geen gemeentelijk geld uitgegeven aan handelsmissie naar China”

TEMSE – Tijdens de gemeenteraad van december had TESAMEN-raadslid Bert Bauwelinck enkele vragen bij de deelname van burgemeester Luc De Ryck (CD&V) aan de recente handelsmissie naar China. “Wat levert het ons op buiten waarschijnlijk gehackte smartphones en laptops van de delegatieleden”, vroeg hij zich af.

Hij had ook vragen bij de ethische aspecten van een reis naar China.

“De karikaturen van uw betoog moeten vervangen worden door de realiteit en feiten”, reageerde de burgemeester. “Ik reisde mee als gast. Er is dus ook geen gemeentelijk geld aan uitgegeven. Als je alleen maar landen mag bezoeken waar niets op aan te merken valt, moet je thuisblijven. Prinses Astrid reisde onlangs met een delegatie van meer dan 600 zakenlui naar China, De wereldtentoonstelling vond plaats in China, Koning Filip en Prinses Mathilde waren ooit in China, de olympische winterspelen trekken naar China, kortom heel de wereld gaat naar China en voert er handel mee.

En ik zou er niet naartoe mogen gaan. En dat terwijl ik Temse overal waar ik kom, promoot. Er zijn trouwens enkele contracten getekend en er gaat binnenkort een dumplingfabriek operationeel in het Waasland. De bedoeling was om dit te realiseren in Temse maar spijtig genoeg zijn er geen industriegronden vrij. Daarom is zal men dit in Lokeren realiseren. Als u details wil weten neem dan contact op met de organisator van de reis die u toch goed kent. U vergadert regelmatig in één van zijn etablissementen.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *