Jaarboek van het gemeentemuseum 2018 voorgesteld

TEMSE – Op vrijdag 22 november, 20 u., werd in het gemeentehuis (Markt) het Jaarboek 2018 van het Gemeentemuseum voorgesteld.

De Jaarboeken van het Gemeentemuseum bieden een spiegel van de geschiedenis van Temse, van de ‘grande’ tot de ‘petite’ histoire. De jeugdwerking in het algemeen is er al vaak in belicht doorheen de jaren, o.a. KSA, Chiro, Scouts en de jeugdclubs Broebelke en Studio 69.

In het Jaarboek 2018 staat jongerengroep de Veldstraat centraal. De Veldstraat was geen jeugdclub in de traditionele betekenis: het was een ontmoetingsplaats voor discussie/debat, ontspanning, cultuur, muziek, vorming, uitstappen, gezellig samenzijn…, géén dansen! De auteurs zijn Luc Boel en Ronny Wullaert, sleutelfiguren uit de 17-jarige geschiedenis (1973-1990). De bijdrage telt 100 (rijkelijk geïllustreerde) bladzijden.

Naast de historiek van de jongerenvereniging omvat het Jaarboek – naast actualiteitsverslaggeving over het voorbije jaar – ook een bijdrage van de hand van Julien Lyssens over Philipus Jacobus Reynaerts (uit de prominente Temsese familie Reynaerts) en Pieter Josephus Bauwens (Bazel), beiden vrederechter in Temse.

Het welkomstwoord was van Romain Van Hautekerke, voorzitter van het Gemeentemuseum. Nadien volgde een toelichting over de geschiedenis van Jongerengroep de Veldstraat met Luc Boel, auteur. De officiële voorstelling van het Jaarboek en uitreiking van de eerste exemplaren aan ondermeer burgemeester Luc De Ryck. Nadien was er nog een receptie met fotoprojectie van de Veldstraat – dankzij Ronny Wullaert en Luc Boel.

In het Jaarboek 2018 staat jongerengroep de Veldstraat centraal. De Veldstraat was geen jeugdclub in de traditionele betekenis: het was een ontmoetingsplaats voor discussie/debat, ontspanning, cultuur, muziek, vorming, uitstappen, gezellig samenzijn…, géén dansen! De auteurs zijn Luc Boel en Ronny Wullaert, sleutelfiguren uit de 17-jarige geschiedenis (1973-1990). De bijdrage telt 100 (rijkelijk geïllustreerde) bladzijden.

Naast de historiek van de jongerenvereniging omvat het Jaarboek – naast actualiteitsverslaggeving over het voorbije jaar – ook een bijdrage van de hand van Julien Lyssens over Philipus Jacobus Reynaerts (uit de prominente Temsese familie Reynaerts) en Pieter Josephus Bauwens (Bazel), beiden vrederechter in Temse.
Het Jaarboek is verkrijgbaar tegen 25 euro. Het boek kan op weekdagen bekomen worden bij Elke Koppen op de 5de verdieping in AC De Zaat op de gangbare openingsuren of via overschrijving op rekeningnummer: BE98 0000 4139 9293. Naderhand wordt een exemplaar opgestuurd.

1ste rij – V.l.n.r.: Julien Lyssens, Luc Boel en Ronny Wullaert. 2de rij – V.l.n.r.: leden van de beheerraad van het Gemeentemuseum, burgemeester Luc De Ryck, Romain Van Hautekerke en Elke Koppen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *