Trekkersgroep Fair Trade Gemeente wil Temsenaar sensibiliseren

TEMSE – De trekkersgroep FairTradeGemeente en het gemeentebestuur organiseerden een feestzitting in het gemeentehuis om hun FairTrade-engagement en de toekenning van de titel van FairTradeGemeente van 3 jaar geleden in de verf te zetten. Dit met een voordracht en muzikale omlijsting door Katleen Scheir en trio.

 

“De verkoop van Fair Trade producten in ons land zit in de lift en ook Temse is al 3 jaar een bewegende FairTradeGemeente”, aldus Els Vercouteren van de trekkersgroep. “Met onze trekkersgroep proberen we de Temsenaar te sensibiliseren. En we hebben een druk jaar achter de rug. Zo organiseerden we in april een filmvoorstelling, in mei de expo Samenwerken Loont in samenwerking met het gemeentebestuur en de fietstocht Temse Trapt Fair. En in september organiseerden we tijdens de Mobiliteitsdag een picknick ‘Eigen Kweek'”.

Later op de avond was er ook een voordracht door Erik Todts, directeur van het consortium 12-12.

“Sinds de trekkersgroep, die werd gevormd uit de werking van de Oxfam-Wereldwinkel, mij in 2013 als bevoegde schepen aansprak om van Temse een Fair Trade Gemeente te maken, hebben we al een hele weg afgelegd”, weet schepen Hugo Maes. “FairTradeGemeente is een titel die aangeeft dat de gemeente en haar inwoners Fair Trade en lokale duurzame landbouw een warm hart toe dragen èn er ook effectief werk van maken.

Vooral door de ijver en het grote enthousiasme van deze trekkersgroep was het gemeentebestuur snel bereid om op de kar te springen.

“Samen met de trekkersgroep wil het gemeentebestuur er dan ook naar streven om van de titel Fairtradegemeente een beleidsmatig engagement te maken”, stelt Maes. “Twee jaar na het behalen van de titel zijn we zeker niet bij de pakken blijven zitten. Het streven naar de inburgering van het gebruik duurzame producten moet een weloverwogen maar bijna automatische keuze worden van iedere Temsenaar.”

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *